Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 30 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 291
    Потребител
    Регистриран
    06.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Смайващ майсторлък.Явно са имали много свободно време за работа.Аз си задавам въпроса : ако са имали лазерна технология за рязане на скали и антигравитационни машини за повдигане, защо не са ги "заварили" камъните.Сега щеше да са запазени целите им сгради.При такава развита технология няма как да не са чували за земетресения и дори космически катастрофи. Защо са си играли да режат такива сложни форми, а не са рязали примерно нещо, като панелите -4 Х 3 х 1 метър.
    Вероятно цялата работа е като на ония будала с гумата около сливата в разказа на Соларис.

На пръв поглед е нужна лазерна технология, топене на камък, някакъв циркуляр за рязане на камък, и доста добър компютърен алгоритъм за напасване на отделни камъни. Е това едва ли е било налично. Замислете се как би изглеждало това всичкото нещо?

Имаме купчина камъни с произволни размери. Всеки се сканира(3D), всеки обект влиза в база данни, пуска се алгоритъм(вероятно разчитащ на груба сила) който да определи ... абе да определи възможната стена при ограничение най-малък брой елементарни операции. Сега за всеки камък алгоритъма извежда и крайната геометрия която трябва да придобие. И се почва едно лазерно рязане, или циркулярно... после дали с вериги, въжета, или антигравитация се повдига и намества.

Аз лично това не си го представям да е възможно ако е правено от човекоподобни! Дори ако е правено от някакви посетители пак ме съмнява да се занимават чак толкова.

Обаче какво ще стане ако тези камъни не са никакви камъни? Ако са плод на някаква смес подобна на бетон която иска само кофраж? Всичко си идва на мястото дори със сечивата които са били налични тогава. Как би изглеждало всичко това?

Материала се натрошава с мелница или на ръка. Получава се нещо като цимент. Добавя се вода/течност. Вече имаме смес. За всеки камък се прави кофраж. Явно с цел земетръсна защита се прави на разнородни части. Какво ще се случи?

Ще се случи, че между всеки 2 обекта няма да има никакъв процеп. Как обаче тези "камъни" имат такива наклонени линиии, от страни, горе и долу? Изглежда сместа има нужда от време да стегне. Ако се изчака поне горните линии трябва да са водоравни. Но ТЕ НЕ СА! Това може да се получи когато върху един кофраж се излее втори. Тежеста на горния сплесква(вижда се на всеки "камък") долния. Възможно е понеже горните стъпват различно върху долните тяхното тегло да деформира допълнително долните. Това може да обясни и странните форми.

За мен едно такова обяснение е много по-приемливо от доста други.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Аз пък се чудя, след като са имали такива технологии, защо не са ги направили от гипсокартон
    Ха ха -навярно е имало за простосмъртните, но не е оцелял.Оцелели са само вилите на боговете.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от 212x Виж публикацията
    .

Материала се натрошава с мелница или на ръка. Получава се нещо като цимент. Добавя се вода/течност. Вече имаме смес. За всеки камък се прави кофраж.

.
    Това би било по-трудно от самото дялане /обработка/ на каменен блок.Колкото камъка, толкова кофражи.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Наскоро гледах един филм, в който бе показана вероятна възстановка на методите на древните каменоделци. Във филма сложиха един дялан камък върху друг и започнаха да въртят на ръка или с коне горния камък върху долния. По някое време прилепнаха идеално, все едно свалени от полираща машина. Изобщо не пречи това да се направи и на зида, само трябва новопоставеният камък да се тика напред - назад, докато пасне идеално към съседните. Ако имах достатъчно роби, точно така бих строил. Даже ще сипвам и по малко кварцов пясък, да става по-бързо. Крайния резултат ще изглежда като на показаните снимки. А колкото до тези умопомрачително точни размери до шестия знак след запетаята, това са си направо смешки. Кажете ми какво искате да излезе накрая и ще я премеря тази ерозирала пирамида точно по подходящия начин. Може даже да излезе рождената ми дата като главно събитие в космогонията.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    В по горните си постове забравих да спомена и Изгубения град в Петра. Всички тези кубически метри камък сигурно са ги изкопали извънземните? Като тук също са спазени много точни размери. То много извънземни, много нещо. Щъкат си като скакалци около нас. Току започнах да се съмнявам дали и аз не съм извънземен.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    В по горните си постове забравих да спомена и Изгубения град в Петра. Всички тези кубически метри камък сигурно са ги изкопали извънземните? Като тук също са спазени много точни размери. То много извънземни, много нещо. Щъкат си като скакалци около нас. Току започнах да се съмнявам дали и аз не съм извънземен.
    А аз не се съмнявам.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Да не забравяме, че най-големия камък, преместен от човешка ръка преди развитието на съвременните технологии е основата на паметника на Петър Първи в Петербург. Медный всадник. Преместен е във времената на писаната история, така че данни има. Баалбек ряпа да яде с неговите 800 -тонни камъни, около които също се вихрят всякакви псевдонаучни небивалици. Прилагайте "бръсначът на Окам".
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C...BD%D0%B8%D0%BA
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Защо тези „извънземни” е трябвало да ползват камъни, с толкова различна форма и да си играят да ги напасват. Само за да демонстрират знания и възможности?
    Демонстрацията на каквито и да било качества е липса на цивилизованост /ниско развита цивилизация/ .
    Подобни цивилизации не могат да напуснат собствената си планета, камо ли да кацнат на отдалечена планета и да почнат да пилят камъни там.
    Моето обяснение за пирамидите/ последната снимка май не е от там / :
    Строени са с варовиков камък /това съм го чел, и не само аз /.
    Този камък е мек и лесмо се оформя.
    Допускам че под въздействие на тежеста, фугите м-у камъните са се събрали допълнително, стига камъните да са разположени така, че налягането да ги притиска един към друг, а не да ги раздалечава.
    За шега: Ами извънземните ако не са разполагали със свързващи в-ва /хоросан или др./, както и фугиращи смеси? Ами ще ги пилят тези камъни та и свят ще им се завива. Нали иначе ще духа вятър.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Да не забравяме, че най-големия камък, преместен от човешка ръка преди развитието на съвременните технологии е основата на паметника на Петър Първи в Петербург. Медный всадник. Преместен е във времената на писаната история, така че данни има. Баалбек ряпа да яде с неговите 800 -тонни камъни, около които също се вихрят всякакви псевдонаучни небивалици. Прилагайте "бръсначът на Окам".
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C...BD%D0%B8%D0%BA
    Цъках, цъках и не можах да разбера тоз Руски камък колко тона е.Моля помощ.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Ако на един от кошерите си направя скатен покрив / капак /, с еднакви скатове. После пусна една линия от върха /където се събират двата ската/ към средата на основата, ще се получат два правоъгълни триъгълника.
    Колко от колегите във форума ще се сетят, че съм закодирал питагоровата теорема в капака на кошера си.
    Май никой.
    Обаче, ако го видят извънземни, това ще бъде първата им мисъл /освен ако не са отсъствали от час, когато им е преподавана / и ще бъдат прецакани – както се изразява създателя на уикилийкс по един друг повод.
    За да не прецаквам предполагаемите извънземни, кошерите ми са с плоски капаци.

Страница 11 от 30 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •