Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 30 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 291
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Горните редове са построени точно, а какво ще кажеш за най долния ред камъни? Просто още не са били дошли извънземните и докато са ги чакали са направили един ред ей така да се намират на работа. И лошото е там, че и извънземните не са го забелязали. Как може първия ред да е толкова нескопосан, а оттам нагоре всичко да е до част от милиметъра? Или май са работили на принципа - желязна глава на дървени крака.
    Първият ред не е от големи камъни. Нарочно е направен от малки камъни като подложка, която нарочно е оставена с отвори. Може би изпълнява ролята на дренаж или на подвижно легло в случай на земетресение - знам ли. Независимо какъв е първият ред, това не омаловажава сложноста на конструкцията на останалите редове.

Как според тебе са рязали и шлифовали тези камъни, при положение че са разполагали сами с длето и чук? При това длетото и чука не са били от закалена стомана, защото тогава тя не е била известна. Дай ми някаква идея за следното:

1. Как са обработвали повърхностите толкова прецизно?
    2. Как са измервали сложния триизмерен профил на 2 различни камъка така, щото да си паснат идеално. Единия камък е бил на стената, а другия - на земята. Как са правили измерванията?
    3. Как след това са повдигнали долния камък и са го сложили на горния, без при това да повредят нито едно ръбче от него? Дори и да приемем, че са имали кранове, нали въжетата щяха да ожулят и да натрошат перфектните ръбчета на сглобката.

Осъзнаваш ли, че дори и със съвременна техника това не може да се направи? Хайде - за по лесно обясни ми как ти би го направил със съвременна техника. Как ще закачиш камъка с вериги, щото те да не повредят ръбовете. Как след това ще го спуснеш с точност до милиметър. Как след това ще измъкнеш веригата изотдолу измежду двата камъка, без да ги надереш? Имаш ли някаква идея?

Защото аз имам само една единствена идея - АНТИГРАВИТАЦИЯ. Само посредством нея камъка може да бъде повдигнат, без да нараним повърхноста му, и след това внимателно да го положим на мястото му. И ако не пасне, да го свалим, да дообработим непасналите повърхности и пак да го качим. И така 100 пъти, докато достигнем до идеалното прилепване. Тоест дори и с антигравитация пак ще загубим колосално време в обработка и напасване на един единствен камък. А те са хиляди .......

Самата обработка - та дори да имаше инструмент, който да може да реже камъка като масло, пак щеше да загубиш дни наред да го оформяш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Много е интересно, извънземните след като са оставили следи по цялата земя, къде са отишли.Какво ли се е случило с тях.Въпросите без отговор са хиляди и май така ще си остане.
    http://www.fbr.bg/read.php?n=29484

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Защото аз имам само една единствена идея - АНТИГРАВИТАЦИЯ. Само посредством нея камъка може да бъде повдигнат, без да нараним повърхноста му, и след това внимателно да го положим на мястото му. И ако не пасне, да го свалим, да дообработим непасналите повърхности и пак да го качим. И така 100 пъти, докато достигнем до идеалното прилепване. Тоест дори и с антигравитация пак ще загубим колосално време в обработка и напасване на един единствен камък. А те са хиляди .......

Самата обработка - та дори да имаше инструмент, който да може да реже камъка като масло, пак щеше да загубиш дни наред да го оформяш.
    Всъщност ако днес трябва да правия каменен зид без да използвам модерни режещи машини, зида щеше да изглежда по същия начин. В Америка също има древни зидове, които изглеждат по този начин.
    https://www.google.bg/search?q=%D1%8...1YkNtoJ_w_M%3A

Технологията, която са използвали инките е следната. Явно същото са го правили и египтяните. Слагаш един камък, търсиш следващ камък, чиято форма да се доближава максимално до тази на първия (става въпрос за двете стени, които трябва да прилепнат). Слагаш двата камъка на разстояние един от друг и с нещо (може и пръчка) мериш разстоянието между стените. Започваш да очукваш двата камъка, така че разстоянието между двете стени навсякъде да стане едно и също. После ги приближаваш двата камъка и те се долепят идеално. По същия начин и днес се редят камъни. Разхвърляш камъните за да ги виждаш, слагаш първия, търсиш втори с подобна стена, после трети, който да пасне на новата форма и така. Колкото повече време си играеш, толкова по-малки са фугите между камъните. Ако си играеш да очукваш следващия камък, по формата на сложените може и да не остане фуга.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Това е откъс от книгата - "Тайнствената сила на пирамидите" на Богомил Герасимов.

Как японците се опитват да построят пирамида.

rsz_img_20160110_114849.jpg
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    [QUOTE=ves;81325]Всъщност ако днес трябва да правия каменен зид без да използвам модерни режещи машини, зида щеше да изглежда по същия начин.

Ves ако си на 20-25 години и има кой да те храни може и да си спретнеш едно дуварче.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Камкъните са изрязвани с топлина(лазер) и повдигани с антигравитация-това от поредицата на МУЛДАШЕВ......Като доказателство представя наличието на тънък пласт шлака по ръбовете на камъните.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Първият ред не е от големи камъни. Нарочно е направен от малки камъни като подложка, която нарочно е оставена с отвори. Може би изпълнява ролята на дренаж или на подвижно легло в случай на земетресение - знам ли. Независимо какъв е първият ред, това не омаловажава сложноста на конструкцията на останалите редове.

Как според тебе са рязали и шлифовали тези камъни, при положение че са разполагали сами с длето и чук? При това длетото и чука не са били от закалена стомана, защото тогава тя не е била известна. Дай ми някаква идея за следното:

1. Как са обработвали повърхностите толкова прецизно?
    2. Как са измервали сложния триизмерен профил на 2 различни камъка така, щото да си паснат идеално. Единия камък е бил на стената, а другия - на земята. Как са правили измерванията?
    3. Как след това са повдигнали долния камък и са го сложили на горния, без при това да повредят нито едно ръбче от него? Дори и да приемем, че са имали кранове, нали въжетата щяха да ожулят и да натрошат перфектните ръбчета на сглобката.

Осъзнаваш ли, че дори и със съвременна техника това не може да се направи? Хайде - за по лесно обясни ми как ти би го направил със съвременна техника. Как ще закачиш камъка с вериги, щото те да не повредят ръбовете. Как след това ще го спуснеш с точност до милиметър. Как след това ще измъкнеш веригата изотдолу измежду двата камъка, без да ги надереш? Имаш ли някаква идея?

Ще започна с една случка. В града като във всеки град има един човек, който не е малко с акъла си. Докато няма какво да прави рови из кофите за смет или се занимава с градските градинки като днес сее цветята в едната, а утре ги вади и ги сее в друга. Та така. Един ден стои до едно дърво(слива) около което има огромна гума от селскостопанска машина. Всички знаят, че това дърво го е засадил той. Та минава един мъж покрай него и го пита:
    - Веско, как сложи таз гума на туй дърво?
    Веско се захили и каза:
    -Ееееее, имало по - гламави и от мен.
    Та каква ми е мисълта като разказвам тази случка? Че когато нещо не го знаем понякога ни се вижда, че е много сложно, а всъщност е много просто. И защо? Отговора на случката е, че Веско не е поставил гумата като я е прехвърлил през дървото, а е засадил преди време дървото в гумата като е изкопал ямата през нея. Но умния излезе по - глупав и от градския идиот.
    Виждам, че някои вече са се опитали да отговорят на въпросите на Матеев. Аз също искам да добавя нещо. Как са обработвали повърхностите толкова прецизно? Че защо не. Колко години е отнемало за построяването на една пирамида? Колко човека са работили на тази пирамида? С език да са я близали пак щеше да се получи.
    Как са измервали профила когато единия камък е на стената , а другия е на земята? Ами с шаблони приятелю.
    Как са повдигали тези блокове? Ами с много хора. Прекалено много хора и с един камшик.
    Как са освобождавали веригите? Не е имало вериги по онова време, а се е работило с въжета. А след като са работили с въжета, то е ясно, че няма да се наранят ръбовете. Как са ги вадили? Като сега. Поставяш нещо дребно в единия ъгъл и вадиш въжето, след това това се избива и всичко си идва на мястото. Сега ще попиташ и как се избива? Бавно и по - малко.
    Дори и със съвременна техника не би могло да се направи казваш ти? Да затова не са използвали съвременна, а са ползвали както ти казах по - горе - много, ама много хора и камшик и то як камшик.
    Защо си мислиш, че инструментите им за работа трябва да са закалени. Така е сега, но дали е било тогава така. Според теб кое е по износоустойчиво? Твърдото или мекото? Ще ти дам пример от скоро с моята кола. Един кабел се трие в радиатора на климатика. Кое мислиш е пострадало. Кабела или радиатора?
    Просто искам да ви препоръчам да прочетете книги от Ерих фон Деникин, Милослав Стингъл, Мулдашев, Герасимов и др. и много клипчета от YouTube.

п.п. Матеев, само на няколко километра от Габрово е Търново и Арбанаси. Вгледай се в строежа на каменните им зидове и питай някой майстор как става номера с камъните и техните форми. Гледал съм филмчета точно по темата, но сега трябва да обърна целия YouTube за да ти покажа как стават нещата. Чети и гледай бе човек. Има какво още да се научи. Било дялане на камъни за пирамиди, било трендове.

Потребител
    Регистриран
    06.11.2015
    https://eleonorapencheva.files.wordp...011/08/zid.jpg

Това всъщност истински камъни ли са?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от 212x Виж публикацията
    https://eleonorapencheva.files.wordp...011/08/zid.jpg

Това всъщност истински камъни ли са?
    Смайващ майсторлък.Явно са имали много свободно време за работа.Аз си задавам въпроса : ако са имали лазерна технология за рязане на скали и антигравитационни машини за повдигане, защо не са ги "заварили" камъните.Сега щеше да са запазени целите им сгради.При такава развита технология няма как да не са чували за земетресения и дори космически катастрофи. Защо са си играли да режат такива сложни форми, а не са рязали примерно нещо, като панелите -4 Х 3 х 1 метър.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Смайващ майсторлък.Явно са имали много свободно време за работа.Аз си задавам въпроса : ако са имали лазерна технология за рязане на скали и антигравитационни машини за повдигане, защо не са ги "заварили" камъните.Сега щеше да са запазени целите им сгради.При такава развита технология няма как да не са чували за земетресения и дори космически катастрофи. Защо са си играли да режат такива сложни форми, а не са рязали примерно нещо, като панелите -4 Х 3 х 1 метър.
    Аз пък се чудя, след като са имали такива технологии, защо не са ги направили от гипсокартон
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 10 от 30 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •