Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 102 от 186 ПърваПърва ... 25292100101102103104112152 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,011 до 1,020 от общо 1859
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Обявавам съревнование на Василевса .
    Ще си скова ,,Японче,, и пчеличките сами ще се населят в него .
    На 1 октомвли 2016 , ще теглим мед и ще измерим пило в кошерчето .
    На вниманието на Модераторите - на 1 юли , на 31 юли ,на 15 август ,на 30 септември .Дати на контролите .
    На 1 октомври 2016 , ще му разкатая питите , но поне дечурлигата в техникума ще хапнат медец.
    И снимки трябва да направим . Няма да ти повярва иначе
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Сетих се че полистирола е с много добри изолационни свойства. Мога дори да се обзаложа, че полистиролния кошер предлага още по-добра топлоизолация, отколкото една хралупа.

Много бих се радвал да науча какво трябва да направя с полистиролния кошер за да не ми се налага повече да третирам.
    Да намалиш вътрешното сечение на корпусите и да премахнеш рамките.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Тая тема съвсем отиде "у киреча"! Каквото смислено като аргументи имаше да се казва вече е казано. Дали тезата на Василевса и Слави ще се потвърди или отхвърли няма да стане с заяждане и с преливане от пусто в празно, а с експерименти. Май е време да и се удари катанеца и да се отвори, когато има нещо реално за публикуване и обсъждане.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз загубих вече интерес към темата. Когато и останалите колеги го загубят, тя постепенно ще потъне в забвение. И може би напролет някой ще я извади от праха, за да попита Василевса дали пчелите му са още живи.

Така или иначе на мене ми е интересно как се развива едно семейство в японски кошер, особенно ако не се третира с нищо, така че с интерес ще следя развитието на събитията. Само се надявам резултатите да се споделят честно и почтенно.

ПС: Между другото самият аз си имам изработени 2-3 японски кошера преди всичко за да си направя експеримент с тях, но поради олелията по време на пчеларския сезон забравих да ги заселя със семейства. Сега вече е късно и ще почакам следващия сезон, а междувременно ще съм много благодарен на Василевса, ако от време на време щрака по някоя друга снимка и казва по 2-3 думи как се развива неговото семейство.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз загубих вече интерес към темата. Когато и останалите колеги го загубят, тя постепенно ще потъне в забвение.
    Ами то като Биг брадър. Първоначално се кефиш на простотиите, но по някое време ти писва.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от kli6o Виж публикацията
    Ето малко инфо за японката и работата с нея : https://www.youtube.com/watch?v=_TgSMaihEXk Като го изгледате не мисля,че ще има все още мераклии да се пробват.
    Ей, четери дена ми трябваха да прочета всичките писания! Мен точно този клип ме запали и аз съм решил да си направя някой друг за проба! Късните ми отводги са ми презимували с 6кг. мед до края на януари. Така, че 6кг за ЯК ще му са достатъчни. Засега да не съм си направил, ЯК има една причина която е: Меда които ще се вади, няма да е от "девствени пити". Ще се отглеждало пило, а аз има много желаещи за мед в пита и това го смятах за алтернатива. Почти не му обръщаш внимание, а накрая имаш мед в пита!
    За акара; тимол на прах. Това мисля, че е някакво решение!
    Ще чакам Василевса да покаже напролет-лято резултатите! На пролет пускам един Тоб-бар, може и един "японец", и давидим какво ще стане! Само котка да не ме спъне!

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Относно третирането на семействата и аз мисля,че няма да има проблем,ако не се третират и то защото са изградили питите без ВО! Това се дължи на по малките килийки и мисля,че това го знаете…

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Относно третирането на семействата и аз мисля,че няма да има проблем,ако не се третират и то защото са изградили питите без ВО! Това се дължи на по малките килийки и мисля,че това го знаете…
    Абе и аз я срещнах тази теория за малките килийки и акара, ама има ли подвърждение? Как се обясняват нещата?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=36&page=8 За тази екзотика, никой не говори. Колко ли ще струва да се направи, че аз немога! http://www.vbox7.com/play:0d44512463&pos=vr http://www.vbox7.com/play:668ddb0a1d

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    ..... и то защото са изградили питите без ВО! Това се дължи на по малките килийки и мисля,че това го знаете…
    Сигурно ли е че без восъчни основи рояка ще изгради по-малки килийки? И ако да- то с колко-по малки ще бъдат те?
    Предполагам си ги измервал и знаеш от практически наблюдения.

Май е време за разбиване на още един пчеларски мит: ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЧЕЛИ В ДИВО СЪСТОЯНИЕ НЕ УМИРАТ ОТ ВАРОАТОЗА!!!
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 102 от 186 ПърваПърва ... 25292100101102103104112152 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •