Решението на всеки проблем на този етап поражда след себе си друг. Аз съм си блъскал главата хиляди пъти за алтернатива и единствената разумна е да се върнем в Средновековието.@scutellator Ако меда се изследва за ГМО, то забраняваме всички такива култури и проблема е решен.
https://www.youtube.com/watch?v=zw2yucGndls
Каквото и да реши човечеството да прави, не смятам че аз и ти сме хората които от които това трябва да зависи. Най-малкото защото никой от нас не е достатъчно запознат. Обществото ВИНАГИ е пристрастно и неговото мнение често пъти е насочвано за постигането на една или друга цел (Обществото обикновенно взема погрешното решение). Обществото може да създава натиск, но този натиск може да бъде използван под предлог за да се прокарат най-неизгодните за обществото решения (тъй като последната дума я има някой друг). ("Ние какво искахме, пък тя каква стана") И тогава обществото може да се сърди единствено на себе си, щото (макар и неволно) ТОЧНО ТОВА е искало. Казват, че пътя към Ада бил осеян с добри намерения.
За съжаление България не може да се дистанцира от ЕС и точно този проблем не може да го реши сама. Тя ще чака решението на ЕС.
Би било добре ако България се обяви за Резерват. Само натурални храни, без пестициди, никакви автомобили (освен пожарна, линейка и полиция) и т.н. А България да печели единствено от продажба на биологичен начин на живот на чужденците (последното Райско кътче на Земята), който в същото време носи всички удобства на цивилизацията (електричество, интернет, вътрешна тоалетна...)