Аз не искам да кажа, че трябва да се откажем от технологиите, дори напротив трябва да развиваме собствени.
Сега много малко хора се занимават с иновации и каквото и да родят се продава на G8.
Няма какво да се лъжем и аз да бях и аз щях да си продам патента, ако цената е добра.
Но защо държавата не прояви малко разум и да даде нещо от себе си.
Нека мине част от пътя, а все ще се намери кой да я посрещне.
Няма как без държавна политика да се развиваме.
Казвам, че България няма да спечели от ГМО, а дали са вредни тези продукти...има хора много по-компетентни от мен по темата.
Проблема е в това, че тези хора са на издръжка на една или друга страна в проблема.
Няма как да бъдат безпристрастни и мисля, че ще се съгласиш с мен по този въпрос.
Маржът между БИО и ГМО продукти е огромен и ние си изпускаме шанса да дръпнем напред.
Колко точно са БИО само ние си знаем, това е друг въпрос.
Същото са си мислили и хората когато са забранени оловните бои и ограничени оловните продукти.
Вярвам си запознат с темата. Света не е свършил и прогреса не е спрял, въпреки твърденията на гигантите в тази област.
Ако тютюневите, алкохолни и оръжейни лобита се съберат на едно място, то те ще са нищо в сравнение с оловните комплекси.
България може да се дистанцира от ЕС и това е точно сега, но нямаме политици да го сторят.
Сега можеш да блъскаш по масата в Брюксел с двете ръце.
А не да се извиняваш и да носиш обяснения защо си ходил до тоалета.
Имахме за глава на държавата пожарникар - К'ВО ПОВЕЧЕ ДА КАЖЕМ.
От няколко години го слушам да говори абсолютни лъжи и да се върти на 180 когато го хване страх.
Така политика не се прави. Виж какво направи Тачър... вдигна с 15% ДДС и казва това е моята позиция.ТОЧКА
Едно колебливо решение е винаги по-лошо дори и от най-грешното.
Че с такива политици...мани...мани...
Как очакваш такива хора да защитават интереса ни.
ГМО корпорациите имат повече пари от БВП-то на държавата ни.
Мислиш, че няма да ни продадат или че вече не са го направили?!?!?
Нас на манипулира Германския пчеларски интерес, а представи си какво се случва като на вземат на прицел ГМО корпорации.
Меда ни го купуват за буклук, а го изнасят за злато.
Вчера говорих с приятел в Германия и направо ми каза цената по фактура от българска фирма.
6,80 ЕВРО/КГ само не знам дали е с ДДС и дали транспорта е включен в цената, но дори и 5 Евро да е пак няма нищо общо с 5лв/кг
Фирмата в Германия го изнасяла за САЩ и Азия като произведено в Германия. Sehr gut...a...
Утре трябва да се чуем пак и ще го попитам за ДДС, но пак...нещата няма да са много различни.
Мислех да не го казвам това без да имам фактура пред мен, но мисля че мога да имам вяра на човека.
Той беше счетоводител, а дали и там върши това не ми каза. Нали знаеш какви сме завистливи и той си е в правото да се пази.
Кажи ми сега като знаеш, че държавата не прави нищо за пчеларите, то как да чакаме тя да ни защити от ГМО при проблем с него.