Ами така е като си имаме цигани пък и ние самите сме бетер цигани, та сме си изсекли горите, а нови не садим.
Ами така е като си имаме цигани пък и ние самите сме бетер цигани, та сме си изсекли горите, а нови не садим.
оооо аз съм казал - преди световна война,радияция,метеорит или каквото и да е,ние ще се погубим сами унищожавайки природата и това е факт,на който сме свидетели във момента.
До преди има няма 10 години във цялата околия,във всяко едно селце имаше акациеви масиви - ма във всяко едно без изключение,знаех ги всичките.Сега в момента остана само една горичка,което мяза на оглозган кокал и не е изсечена,само защото не са им дали все още разрешение на ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ.
Липови масиви имаше по-малко,но все пак имаше - сега е само една такава и то гледам баят упорито се борят и със нея.
Допълнително,колко изоставени земи има не ми се приказва - а билките,поне стари хора са ми разказвали,колко много диворастящи билки е имало на всякъде маточина,мащерка,лавандула ,мента и прочие,а сега просто ги няма,да тръгнеш да си събираш обикаляш цял ден за да напълниш поне една найлонова торбичка от супермаркетите.
Няма братче,то за това разчитам все на слънчогледа и се радвам толкова на рапицата,че до преди година-две не бяхме чували за нея.
п.п.трагедия,за мен това е трагедия,за която хората не си дават сметка - и не говоря просто за медодобив.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Е, няма угодия. Като се заяждаме - защо се заяждаме, като се ухажваме - защо се ухажваме ... публично, не може ли скришно!
Това са възможностите на емотиконите.
Ако имаше емотикона среден пръст, Иван щеще да се възмути защо го правим публично, не може ли на лични.
Поднасям извиненията си на г-н Деспотов за публичното ухажване.
Моля, моля!Първоначално публикувано от iris
Ирис, остави земляка той е по-дърт.....ухажвай млади момчета.....например мене....хахахаха :D :D :D
Някои биха казали и за хора. Пробвах, но не можах... Дайте, моля ви, рецепта!Първоначално публикувано от Цеко Сифоня
Не, колега, не се подигравам. Много е полезно и се яде. Пчелен подмор и търтеево пило. Съдържа хитозан. Ще потърся рецепти и ще ги напиша.
Моля за извинение колега Цеко Сифоня. Не съм искала да те обидя с това си изказване, нито да се подиграя. Нищо, че не е по темата, извинявам се. Исках само да уточня, че търтеевото пило е полезно не само за прасета и кокошки.
Като не е по темата ще ни изтрият или ще ни преместят. Не се ползвам с никакви привилегии.
Всички сме си били главите.
Поздрави, ще намеря рецепти и ще ги напиша където трябва.
Има един колега който по това време произвежда и майки, но...той е особен случай! Има условия(климатични) и специален инвентар за това...Но това е плод на дългогодишен опит и не малко изпитания, които той не споделя, или пък споделя само при определени обстоятелства - като Чорбич!
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))