По този начин не става ли инвертиране на сироп чрез киселина, при който се получава голямо количество хидрокси-метил-фурфурол (ХМФ).
По този начин не става ли инвертиране на сироп чрез киселина, при който се получава голямо количество хидрокси-метил-фурфурол (ХМФ).
ТОЧНО! ПРАВО В ДЕСЕТКАТА!
Както го е дал колегата Желев ще го направиш, но след много нагряване и много висока температура.
Захарта се разтваря много трудно в толкова малко вода. Колкото е по-малко водата, толкова повече бъркане и нагряване трябва.
Ако температурата е ниска ХМФ-то е в пъти по-малко. ХМФ се образува при нагряване на фруктоза в киселинна среда.
А да не говорим, че тази питка ще почне да се захаросва много бързо. Питката трябва да не изсъхва и може да е в найлон или нещо друго и трябва да е на топло. Иначе ще имаме буца захар или голямо захарно петле.
Иначе колегата Желев хубаво е направил, че е дал клип как става и как изглежда.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
http://www.bienenfutter.eu/bg/Produkte/Apifonda/Като например, какви са, кой е производителят, от къде сте ги купили, и друго ако се сетиш. Ще съм (сме) ти много благодарен (благодарни).
Може да се купи от много места , напримерно от тук
http://vimeks-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0...D%D0%B4%D0%B0/
В неделя ще се поотпусне времето,някой ще подхранва ли и с какво
Аз подхраних вече на 26.12.2014г. с рецептата на Хърватските пчелари:"Хърватските пчелари редовно хранят пчелите през зимата с медено тесто и са много доволни. Меденото тесто става така: сваряват гъст захарен сироп от една част вода и три части захар. Щом сиропът изстине, прибавят 200- 250 г. мед и по 2-3 г. винена киселина (лимонтозу) на килограм сироп. Смесват тестото с 3-4 кг пресята пудра захар, докато престане да се лепи по ръцете."
Така подхранвам вече трета година и съм доволен. Вместо винена киселина слагам домашен ябълков оцет.
Изобщо не е тайна, просто е някъде из форума.
Последното което пробвах беше на 120л сироп - 100 таб Витамин C (Actavis) и 80 таб Витамин B комплекс (Софарма)
На 12литра сироп идват 10 таб витамин C и 8 таб Витамин B комплекс. За витамин B12 ще си замълча, но го пише из форума.
Всичко е предварително смляно на прах и разтворено във вода, а след това се слага в изстиналия сироп.
Доволен съм от резултата, но да не казвам голяма дума все още.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Благодаря !!
Ще прочета и темата от самото начало.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))