Колега логиката е такава, че ако всички са съгласни, че местната пчела е именно карника, то даже е добре приоритетно да се внасят чиста порода карники, за да се подобри генотипа и да се доближи до истинската местна пчела, то сега е някакъв тюрлю гювеч между италианки, карники, кавказки, карпатки, бъкфаст пълен конгломерат и какви ли не. при мен новите майки люпят някакъв много странен хибрид козинката отгоре има леко зеленикав отенък и формата на пчелата е леко скъсена и удебелена
Този пост е редактиран от vasilevsa; 07.07.2016 в 09:28.
Хубаво е да имаме българска пчела, която да продаваме в чужбина с нашата си търговска марка. Това е чистата истина! Трябва да изнасяме майки и отводки в огромни мащаби, защото имаме условията да ги произвеждаме.
С малко акъл, можем да залеем Европа с нашите пчели и то на много по-добра цена. Но...някои хора са прекалено заети да си мерят рамкоповдигачите и това не го виждат.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))