Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 395

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Много хубава тема.Поздравления г-н Матеев!Наистина много теории и практики в пчеларството могат да станат на пух и прах!

Това,че не може да се купува свободно диетилов етер и че е прекалено труден за използване и вреден според мен изобщо не е вярно.
    Ето ви линк на няколко фирми ,които свободно го продават :http://modelistika.com/showthread.php?t=35

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И аз си мисля, че диетиловия етер не е чак толкова опасен на фона на другите химикали, отрови и оръжия, с които понякога ни се налага да работим. Просто трябва да се вземат нормални предпазни мерки, каквито ги вземаме за какво ли не друго - киселини, отрови за растителна защита, ножове, брадви, бутилки с газ пропан-бутан, електроуреди и т.н.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Благодаря за интересната и полезна споделена инфомарция за етера!

Нека добавя и аз малко по темата с упойките.

Бях попаднал преди време на едно изследване, в което извода беше, че при упояване на пчлите с въглероден диоксид, те прескачат етапите на развитие и директно стават събирачки. Представете си сега ако това е така, упоявате пчелите преди главната паша, после всичко се втурва да събира и добовите са рекордни. Интересно, нали? Само някой трябва да тества. Аз все още не съм. А дали етера ще има същото въздействие... и това трябва да се тества.

За разлика от въглеродния диоксид, при упояването с хлороформ не се наблюдават такива промени в поведението на пчелите. И хлорофома и въглеродния диоксид не влияели на паметта на пчелите.

Райския газ също не влияел на паметта на пчелите и действал подобно на въглеродния диоксид.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    Ако всички пчели станат събирачки, дали ще са високи добивите ? Според мен семейството има нужда и от вътрешни пчели.

Наблюдател
    Регистриран
    22.11.2015
    Пчеларски район
    шумен
    Когато, се работи с трисемейни няма нужда от ЕТЕР.Ние слагаме решеткие и те заработват веднага, както при сборна отвотка. Ползбаме ги за отгледвачи вече 7г, но при двусемйните е друго.Там уеднаквяваме с мрежа за 24ч. преди да сложим решетките, но може би с ЕТЕРА ще спестим една операция. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Питане към всички, изказали се положително в темата за ползването на диетилов етер:
    Какво е мнението Ви за ползването му чрез херметични метални флакони с вместимост 100ml? Ние можем да осигурим производството и доставката на такива.
    Какви са предимствата:
    1. Малък, но достатъчен за пчеларски нужди обем на опаковката.
    2. Гарантирана херметичност и удобно съхранение имайки в предвид неговата летливост.
    3. Възможност за ползване както чрез напръскване на малко количество върху памуче за провеждане на тест за опаразитеност така и за лесно упояване на цял кошер чрез впръскване под капака.
    4. Налягането във флакона е създадено чрез СО2, а не чрез аерозоли. Практически безвредно за пчелите.
    В зависимост от заявения интерес ще планираме големината на партидите и съответно цената. Тестово ще пуснем партида от 10 флакона. Моля всички, които биха искали да тестват метода да пишат тук.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Кажи някаква цена.

Аз съм склонен да си взема флакони с малка разфасовка заради удобството за носене и работа с него. Доколкото разбирам ти предлагаш етер под формата на спрей (като дезодорантите) нали? Ако е така, аз ще ти стана клиент.

Ще кажеш ли някаква цена и ще пуснеш ли една снимка на опаковката (спрея)?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Кажи някаква цена.

Аз съм склонен да си взема флакони с малка разфасовка заради удобството за носене и работа с него. Доколкото разбирам ти предлагаш етер под формата на спрей (като дезодорантите) нали? Ако е така, аз ще ти стана клиент.

Ще кажеш ли някаква цена и ще пуснеш ли една снимка на опаковката (спрея)?
    Ами да видим дали има въобще интерес и ще пусна пробна партида. Тогава ще се уточни и цената - флакон, СО2, труд, етикиране.... Можеш ли да ми доставиш 1-2 литра, че закупуването наистина е проблем?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •