А сега следващото приложение, което само съм го чувал, но все още не съм го пробвал:

ПРИЛОЖЕНИЕ 5: БЕЗПРОБЛЕМНО ПРИЕМАНЕ НА НОВА МАЙКА след приспиване на пчелите в кошера

Оказва се, че освен мене и други пчелари през годините са експериментирали с диетилов етер, и дори го използват в практиката си, но досега никой от тях не си е направил труда да сподели знанията и опита си в този форум. Аз ще го направя вместо тях. Та информацията е, че ако в един кошер се накапят 8-10 капки диетилов етер и след това веднага се пусне майката, пчелите я приемат почти на 100% без никакви проблеми. При това не говорим за слагане на майка с кутийка, а за директно пускане на майката върху рамките без никакво изчакване и без никакви други приготовления.

Това не съм го тествал, но има логика това да е вярно, защото другите ми експерименти с майки и упоени пчели говорят точно за същото - след упойката пчелите са склонни да приемат всяка една предоставена им майка, без да са необходими никакви защитни средства за спасяване на тази майка.