Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
Тази година, ще ям мед от слаби семейства. Силните се изроиха до едно. Тези, на които изкарах майките в отводки се роиха най- вече. Специално за теоретиците с дебелите книги подчертавам това. Роиха се младите таз годишни майки! Да! Вчера оправях стара майка заела шест рамки пило всички с маточници. Останалите шест рамки така си и стоят девствени. Говоря за постоянно разширение с основи и магазини. Така че, при мен всички са щастливи и се роят на воля. Пчелоядите и те! Сега слабаците пълнят магазията със слънчоглед и ще спасят сезона!
Относно дебелите книги : На едно от семействата ми,местя го в друг кошер 12р. и поставям магазин за акацията,отивам на втората седмица и го виждам на брада на прелката! Викам си: работата е ясна! Отварям,а магазина пълен,но незапечатан,а долу......маточници да иска човек! Та семейство в роево не работело ли?!? Само това семейство беше напълнило магазина от акацията,другите едвам събрали по две магазинни пити акациев мед. Хвана ме яд и го делих на 5 и сега всичките напредват. Та книгите........