Колеги как се борите с трипса по доматито. Днес откриха че съм завъдил трипс в двора и съм в шах.
Тази година третирах по следния начин нямам проблеми освен с киселия дъжд но другата година в оранжерия
За ДОМАТИ може да се прилага и за други плодове и зеленчуци и овошки
1 - во пръскане
Радомил голд – ФУНГИЦИД ЗА МАНА – използва се при появата – 125 ГР
Дитан ДГ – ФУНГИЦИД С ПРЕДПАЗНО ДЕЙСТВИЕ – използва се преди появата – 100 ГР
Нуреле Д – ИНСЕКТЕЦИД С ДЪЛГО ДЕЙСТВИЕ И ШИРОК СПЕКТЪР - 50 / мл на 1 декар
Лактофол O– ЛИСТЕН ТОР ЗА ВСИЧКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ОВОШКИ
Амониев нитрат – НАТОРЯВАНЕ НА ПОЧВАТА ПРЕДИ ПОДГОТОВКА И ЗАСАЖДАНЕ 1 кг/50м2
2 – ро пръскане
Второто пръскане се извършва след 5 дни
Бордолезов разтвор
3 – то пръскане
Трето пръскане след 5 дни
Куадрис – ФУНГИЦИД ПОДЪРЖАЩО ПРЪСКАНЕ
Моспилан – ИНСЕКТЕЦИД ПОДЪРЖАЩО ПРЪСКАНЕ
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Мама жули само син камик и вар.....и нема проблеми. Доматите не им е сменяла мястото повече от 15 години.
20160703_100055.jpg
Такива са продуктите по нашия край- над 800 грама. Ходят до Москва, заедно с меда. Харесва им там. Никой не смее да ми предлага за тях смешна цена. Само викат евала и дай! Не щат от Китай, Аржентина, Канада, Испания или Танзания! Искат зарзават и мед от страна богата на мляко, зеленчук...и мед! И не само- има и ракия, и калпави търговци, и още по-калпави ръководители и политици! НАЗДРАВЕ! Който не вярва да ми дойде на гости! Ама не знам дали ще се уреди с място. Защото на масата е пълно със славяни! Лицемери, западноевропейци нямат място тук, докато не се научат да ни уважават! Има и изключения от правилото- пояснявам за тия, които обичат да влизат в обяснителни режими! Поздрави на всички!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Тянка тази година в Садово са се родили сливи( което е рядко) и са ме натиснали яко та комина трябва да пуши и ще спим по-малко, а за други работи хич няма да има време. Обаче зимъска когато сняг забръска ще те моля да влезеш обяснителен режим относно отглеждането на доматите. Сортове, торене, препарати, абе всичко от игла до конец щото съм гола вода. ако може и за краставиците тоже.
Бат Венци, няма проблем за доматите. Краставиците, мисля че ги разбират повече лишените от свобода? Ама и с тях няма проблем! Щом е за приказки- насреща съм! А и отдавна не съм ходил до Асеновград! Все пак съм фен на мавруда. А ракия от мавруд, намира ли се? Ако намериш начин да дойдеш на море пак ще оправяме зеленчукопроизводството?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))