Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    За прибирането на меда от изрязаните пити според мен може да се използва и центрофуга.На изложението в Добрич на щанда на Лисон в една изложена центрофуга имаше направени торби от силиконова мрежа /тази за клей според мен/ те бяха закачени на кошниците за плодникови ДБ рамки и според мен ако се напълнят с далаци или разпечатки биха се изцедили добре при по високи обороти.Лично аз ще пробвам с разпечатки важното е да се работи докато не е изстинал меда.
    Посоката-наклона на килийките ще е проблем.Иначе за разпечатките ще свърши работа.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Посоката-наклона на килийките ще е проблем.Иначе за разпечатките ще свърши работа.
    Важното е да се пробва ,а може и в двете посоки да ги въртиш,може да се разрежат самите далаци.Въпросът е че е лесно това със закрепване за рамка изобщо не ми допада.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Важното е да се пробва ,а може и в двете посоки да ги въртиш,може да се разрежат самите далаци.Въпросът е че е лесно това със закрепване за рамка изобщо не ми допада.
    Ако става на въпрос пък мен много по ме кефи да ползвам винтова преса за грозде дето струва 85 лв., вместо центрофуга за 500 или нагоре, ма си е мое мнение въпрос на изобретателност, кой каквото му роди акъла може да ползва.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Ако става на въпрос пък мен много по ме кефи да ползвам винтова преса за грозде дето струва 85 лв., вместо центрофуга за 500 или нагоре, ма си е мое мнение въпрос на изобретателност, кой каквото му роди акъла може да ползва.
    За мен е по лесно защото имам две

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Тези теории(локуми) още ли ги разпъвате? И аз мога да твърдя много неща , но кой ще ми повярва без доказателства.

Беше обещан снимков материал как е презимувало семейството... В момента в какво състояние е , рои ли?! нищо такова не виждам, а само чета писаници преписани от нета.

Съмнявам се , че сем3йството е живо още или най/ малко се е роило.И метода съвсем не е мързелив понеже става голямо мазало.Проверено.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Тези теории(локуми) още ли ги разпъвате? И аз мога да твърдя много неща , но кой ще ми повярва без доказателства.

Беше обещан снимков материал как е презимувало семейството... В момента в какво състояние е , рои ли?! нищо такова не виждам, а само чета писаници преписани от нета.

Съмнявам се , че сем3йството е живо още или най/ малко се е роило.И метода съвсем не е мързелив понеже става голямо мазало.Проверено.
    Имаше не само снимков, а и видеоматериал. И ти като имаш опит я сподели мазалото, че мие интересно. Посочения кошер първи даде мед в моя град и това е проверено. Та за мазалото сподели моля?

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    повторение
    Този пост е редактиран от toko652003; 30.06.2016 в 10:22.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Пусни снимки от преди дни,а
    не някакви от преди година, като обещаваш си изпълнявай обещанията да се следи развитието , а не само да разтягаш недоказани твъдения.
    Къде има снимки от преди година? имаше снимки от ранната пролет дето бях снимал самите пити. Ами колко облети пролетни бях поставил видеоматериал, ма вместо да те мързи вземи се поразрови. Кошерите ми вече са три освен това.

https://www.youtube.com/watch?v=oxxg5LiYgJM ето как пасе як тази пролет
    https://www.youtube.com/watch?v=dKdWLZeymCY облет от преди дни.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    не някакви от преди година, като обещаваш си изпълнявай обещанията да се следи развитието , а не само да разтягаш недоказани твъдения.
    По- спокойно бе Токо, не си загубил агресивността си от другия форум.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    toko, споко бе човек, василевса през цялата година си пускаше клиповете, пуска почти всеки ден! Е, има и хора като теб, които не са ги видяли, ама в интернет нищо не се губи, можеш да ги гледаш и сега! ХА-ха!
    Неговата японска тръвна е в интернет. Само я гледай!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •