Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 277

Тема: Маточници

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Здравейте,имам една отводка която е вече на 10 рамки,майката снася супер два пъти развалях маточници днеска особено имаше само два долу в ъгъла на питата превъзходни големи с идеална форма.Кажете ми какво да направя имам свободни нови кошери събота пак ще съм на пчелина.
    Не искам да оставя маточниците да се излюпят защото отводката е със магазин вече и градят даже основите но не харесват майката и това е.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Направи си сборна отводка с въпросната майка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Дано да не е късно аз махнах маточниците ако заложат пак ще направя по-силна отводка на 6 рамки с тази майка където не я харесват,ще я преместя във нов кошер.

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    Кога успя да махнеш маточниците? такива маточници не са изтървават.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Здравейте,имам една отводка която е вече на 10 рамки,майката снася супер два пъти развалях маточници днеска особено имаше само два долу в ъгъла на питата превъзходни големи с идеална форма.Кажете ми какво да направя имам свободни нови кошери събота пак ще съм на пчелина.
    Не искам да оставя маточниците да се излюпят защото отводката е със магазин вече и градят даже основите но не харесват майката и това е.
    Мдам. Фазите на развитие на пчелното семейство. Остарява майката, пчелите залагат да си я сменят. Излюпва се младата майка, за известно време работят и двете (не във всички семейства е така) и после старата изчезва и дава път на младоста......
    П.П. Дори и да не е стара майката, щом пчелите искат упорито да я сменят, значи семейството е чувствително към самосмяна. Пък има едни такива.....режеш им крилата, режеш им краката.......и не щат да я сменят и тва е.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Валентин майката не е стара отводката е тазгодишна закупена май месец на 4 рамки,от 10 отводки само тази прави маточници и всичките са вече със магазини.
    42дена станаха от закупуването на отводките хранех ги два пъти седмично със сироп и първите 4 отводки са със магазини от събота при прегледа вчера са започнали да ги градят вече рамките даже при старите рамки носят яко мед от слънчогледа.Вчера сложих и на останалите 6 магазините.Слънчогледа при мене е в изобилие,старите котури се представят идеално 3бр са липата пусна почти пълен магазин ще го запечатат със слънчогледа сложих им втори магазин.
    Този пост е редактиран от Rado76; 30.06.2016 в 06:31. Причина: допълване

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Каква е гаранцията ,че не е стара с нова маркировка за 2016г
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Познавам лично и ми е приятел човека от когото взех отводките затова съм сигурен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Още в петък нов опит ще направя.Повторението е майка на знанието.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Те всичките еднакви почти

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •