Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В теорията на Василевса японския кошер или други тънки и дълги хралупи отключват този механизъм, но аз не съм съгласен с това. Изглежда в това се състои основата на този спор, по който изписахме стотици страници. Разрешаването му е много просто - ами сложете термометър бе хора, и след това снимайте показанията. Толкова ли е сложно или скъпо?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В теорията на Василевса японския кошер или други тънки и дълги хралупи отключват този механизъм, но аз не съм съгласен с това. Изглежда в това се състои основата на този спор, по който изписахме стотици страници. Разрешаването му е много просто - ами сложете термометър бе хора, и след това снимайте показанията. Толкова ли е сложно или скъпо?
    Тук тънки никой не е споменавал, държа да уточня, че дебелината на дъските на ЯК е 3,5 см. писано е. Искам да поясня не става въпрос за отключване, те не го отключват, а просто го правят възможно за реализация. Слагането на термометър ще се направи, но е малко трудно от технологична гледна точна, но мисля по въпроса да видим после дали ще повярвате на данните, които предоставя или ще твърдите, че съм ги измислил.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз ако можех да сложа термометър в дирека ще го направя но не мога. Но дадох пример с него защото той е на слънце и през най големите жеги дали пчелите успяват да поддържат оптималната температура в дълго и тясно пространство запълнено от семейството , като отвора е като монета от лев
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Мен в случая изобщо не ме интересува ще измре ли акара или не. Мен ме интересува ще преживее ли кошера и ще дава ли мед по мързеливия способ - отиваш в края на годината и сваляш медовите корпуси, а отдолу подпъхваш празните и си тръгваш. Не ги обгрижваш непрекъснато, който умре, залагаш нов напролет. Такъв експеримент, ако е правен, на петата година трябва вече да е потвърдил или опровергал теорията, която обсъждаме.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Мен в случая изобщо не ме интересува ще измре ли акара или не. Мен ме интересува ще преживее ли кошера и ще дава ли мед по мързеливия способ - отиваш в края на годината и сваляш медовите корпуси, а отдолу подпъхваш празните и си тръгваш. Не ги обгрижваш непрекъснато, който умре, залагаш нов напролет. Такъв експеримент, ако е правен, на петата година трябва вече да е потвърдил или опровергал теорията, която обсъждаме.
    Празните се подпъхват рано напролет инак си преживява, че и мед дава.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Слави, моля ако можеш да публикуваш данни за добивите на ЯК -овете и другите кошери, нещо като сравнение да направим след края на сезона. Аз нямам други системи и не мога да сравня но ти имаш и ще бъде интересно.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Слави, моля ако можеш да публикуваш данни за добивите на ЯК -овете и другите кошери, нещо като сравнение да направим след края на сезона. Аз нямам други системи и не мога да сравня но ти имаш и ще бъде интересно.
    Според мен не е коректно да сравнявам кошерите. Аз съм работил с всички разпространени кошери тук.

Ще ви кажа какви са добивите, но това не е коректно за работата свързана с тях. При други условия същите кошери ще дадат други резултати, при друга паша примерно, при условията на следващата година 2017.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Според мен не е коректно да сравнявам кошерите. Аз съм работил с всички разпространени кошери тук.

Ще ви кажа какви са добивите, но това не е коректно за работата свързана с тях. При други условия същите кошери ще дадат други резултати, при друга паша примерно, при условията на следващата година 2017.
    Така е прав си. Аз имах една теза бях я споделил в една група във фейсбук, че увеличаване на медодобива на този етап без по-добро обхващане на капацитета на ранната паша не може да се постигне, та работя в тази насока

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Ще ти кажа и Б въпреки че мисля, че не заслужаваш да те информирам.Гледам между корпусията къде са заклеени където има заклейка там са питите, пчелите никога не заклейват процепи под питите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ..... Не ги обгрижваш непрекъснато, който умре, залагаш нов напролет......
    Тука е един от проблемите на мързеливия метод. Ако някой кошер умре, и не го почистиш или заселиш наново, той се вмирисва, напълва се с молци, загнива и може да стане източник на разпространение на зарази. Не ти трябва такъв кошер да стои на пчелина ти дълго време. Зимата може, но не и лятото.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •