Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 256 от 677 ПърваПърва ... 156206246254255256257258266306356 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,551 до 2,560 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Има зрели и не зрели шушулки,докато зелените узреят,зрелите се разпукват и семето пада,
    Такова пръскане наистина е възможно да се направи но не съм чувал да използват хербицид/раундъп/ Ако царевицата на снимката бе напръскана с раундъп дали щеше да изглежда в този вид.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Колеги при Вас пчелите гонят ли вече търтейте? При съботния преглед го забелязах.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Таз година търтеите са в изобилие.Да гонят ги,но и продължават да отглеждат..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Колеги цъфна ли слънчогледа ?
    Не, още 15 дена при мен. Закъсняха със саденето заради лошото време. Иначе на 6км. от мен има изцяло цъфнал блок.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Таз година търтеите са в изобилие.Да гонят ги,но и продължават да отглеждат..
    И при мен е така.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Първо това което съм написал в предния пост се отнася конкретно за показаното на снимката и информацията е с цел единствено за обща култура понеже и аз съм си задавал същия въпрос като теб и съм получил тази информация.Сега ти на кого ще повярваш си е твои проблем но логиката е такава - във ветровито време не се пръска с техника по въздух, дори когато се отнася за хербициди, както е в момента е опасно да се пръска и с наземна техника и в краен случай трябва да се оставя голямо разстояние от границата със съседния имот.От икономическа гледна точка как го виждаш един арендатор да хвърля пари за пръскане и препарат на вятъра та той ще фалира доста бързо.Това със рапицата изобщо не го вярвам защото тя няма нужда от пръскане по това време с хербицид, как мислиш ще вирее ли нещо при тази гъста и висока рапица.
    Писах и преди не е само царевицата, така е от бурена до прасковите. Но колкото е по близко до рапицата е повече изгоряло. Човека няма за какво да ме лъже, при мен няма загуби, при него е зле хиляди декари са изгоряли заради безсилието на държавата.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    При мен Плевенско слънчогледа е цъфнал от 4-5 дни има много блокове който са на етапи 3 големи блока са на различни етапи ще се застъпват, но при прегледа преди 1 седмица в кошерите нямаше къде да хвърлих игла сега от 12р дб покриват едва 9 с пчели, а в магазина няма никой явно е имало брутално ръсене защото семействата ми не са се ройли. При прегледа също и аз видях как 3 работнички влачат търтей, а пред кошерите в тревата имаше 2-3 пълзящи търтей. Слънчоглед много, но пчелите ми ги няма 30%-40 просто ги няма незнам какво е станало.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Да слънчогледа цъфна но няма кой да го опрашва и да събира нектар
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    И при мен е така,Ново село-Русенско.Преди седмица и нещо вреше от пчела в магазините,а преди 2 дни едва се забелязваха пчели в магазините,летежа умряла работа.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Липата преминава и вчера за първи път видях пчели по детелината, явно до момента не и обръщаха внимание заради липата и глушината.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Страница 256 от 677 ПърваПърва ... 156206246254255256257258266306356 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •