Това което си показал на снимката се получава при пръскането на царевицата за плевели ,при самото пръскане има значение фазата на растението ,температурата на въздуха и дозировката на препарата.Самия препарат унищожава плевелите но действа и на царевицата като забавя временно развитието но след това растението успява да навакса.
https://www.google.bg/search?q=stachys+annua&biw=1366&bih=673&tbm=isch&i mgil=N39taAGAOEFi1M%253A%253BL7fZmArU_PgBAM%253Bht tp%25253A%25252F%25252Fbotany.cz%25252Fen%25252Fst achys-annua%25252F&source=iu&pf=m&fir=N39taAGAOEFi1M%253 A%252CL7fZmArU_PgBAM%252C_&usg=__XsyGC8qwf4FXzqAO7 tptvccjLoE%3D&ved=0ahUKEwigwsCJvcHNAhVBsRQKHYFVA74 QyjcIJw&ei=oZRtV-DtKcHiUoGrjfAL#imgrc=gDtrKStuCTrIRM%3A
Чистец едногодишен според този албум https://archive.org/details/AlbumNaL...aVBulgaria2015
Не е това, вчера говорих с арендатора. Действително проблема е от пръскане с препарат но на рапицата. Щетите са от Монтана до Плевен. Нанесени са големи щети на земеделците в тези райони. А понеже е пръскано е било със самолет във вертовито време има поражения и на селата в близост до пръсканията. А и последствалия дъжд е свалил всичката химия. Единствено хубаво е, че птепарата не е толкова вреден за пчелите.
Колеги цъфна ли слънчогледа ?
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Първо това което съм написал в предния пост се отнася конкретно за показаното на снимката и информацията е с цел единствено за обща култура понеже и аз съм си задавал същия въпрос като теб и съм получил тази информация.Сега ти на кого ще повярваш си е твои проблем но логиката е такава - във ветровито време не се пръска с техника по въздух, дори когато се отнася за хербициди, както е в момента е опасно да се пръска и с наземна техника и в краен случай трябва да се оставя голямо разстояние от границата със съседния имот.От икономическа гледна точка как го виждаш един арендатор да хвърля пари за пръскане и препарат на вятъра та той ще фалира доста бързо.Това със рапицата изобщо не го вярвам защото тя няма нужда от пръскане по това време с хербицид, как мислиш ще вирее ли нещо при тази гъста и висока рапица.
Чувал съм че по това време рапицата се пръска с раундъп.
Има зрели и не зрели шушулки,докато зелените узреят,зрелите се разпукват и семето пада,.Убивайки растението,зелените узряват з зрелите вече не се разпукват до жътва
В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))