Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 255 от 677 ПърваПърва ... 155205245253254255256257265305355 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,541 до 2,550 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	wp_ss_20160624_0001.png
Прегледи:      324
Размер:	1.40 MB
ID:	7013Това е положеноето при нас, хората казват че е от пръскане с пестициди, но аз мосля че е от киселинен дъжд понеже всичко изгоря след един обеден дъжд.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Това което си показал на снимката се получава при пръскането на царевицата за плевели ,при самото пръскане има значение фазата на растението ,температурата на въздуха и дозировката на препарата.Самия препарат унищожава плевелите но действа и на царевицата като забавя временно развитието но след това растението успява да навакса.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Това което си показал на снимката се получава при пръскането на царевицата за плевели ,при самото пръскане има значение фазата на растението ,температурата на въздуха и дозировката на препарата.Самия препарат унищожава плевелите но действа и на царевицата като забавя временно развитието но след това растението успява да навакса.
    То не е само царевицата, цялото село е така домати, пипер, тикви, картофи, ливадата, овошките също. Трябва да са напръскали цялото село. А не се забелязва проблеми при пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Не е това, вчера говорих с арендатора. Действително проблема е от пръскане с препарат но на рапицата. Щетите са от Монтана до Плевен. Нанесени са големи щети на земеделците в тези райони. А понеже е пръскано е било със самолет във вертовито време има поражения и на селата в близост до пръсканията. А и последствалия дъжд е свалил всичката химия. Единствено хубаво е, че птепарата не е толкова вреден за пчелите.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Колеги цъфна ли слънчогледа ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не е това, вчера говорих с арендатора. Действително проблема е от пръскане с препарат но на рапицата. Щетите са от Монтана до Плевен. Нанесени са големи щети на земеделците в тези райони. А понеже е пръскано е било със самолет във вертовито време има поражения и на селата в близост до пръсканията. А и последствалия дъжд е свалил всичката химия. Единствено хубаво е, че птепарата не е толкова вреден за пчелите.
    Първо това което съм написал в предния пост се отнася конкретно за показаното на снимката и информацията е с цел единствено за обща култура понеже и аз съм си задавал същия въпрос като теб и съм получил тази информация.Сега ти на кого ще повярваш си е твои проблем но логиката е такава - във ветровито време не се пръска с техника по въздух, дори когато се отнася за хербициди, както е в момента е опасно да се пръска и с наземна техника и в краен случай трябва да се оставя голямо разстояние от границата със съседния имот.От икономическа гледна точка как го виждаш един арендатор да хвърля пари за пръскане и препарат на вятъра та той ще фалира доста бързо.Това със рапицата изобщо не го вярвам защото тя няма нужда от пръскане по това време с хербицид, как мислиш ще вирее ли нещо при тази гъста и висока рапица.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Чувал съм че по това време рапицата се пръска с раундъп.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Чувал съм че по това време рапицата се пръска с раундъп.
    Логичния въпрос е защо ?Знаеш или имаш предположение.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Има зрели и не зрели шушулки,докато зелените узреят,зрелите се разпукват и семето пада,.Убивайки растението,зелените узряват з зрелите вече не се разпукват до жътва

Страница 255 от 677 ПърваПърва ... 155205245253254255256257265305355 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •