Днес приятел ме извика спешно за рояк хващащ се в момента на жив плет отстрани на болницата. Първо помислих, че се е заблудил, но си спомних за горния постинг (аз поне незная за кошери в неприкосновена близост)и реших да проверя. За десетина минути отидох и не съжалявам. Хубав, тлъст рояк, напълни половин ЛР корпус. Прилича ми на първак(ще проверя дали е оплодена майката), но се замислих за това колко голям рой може да излезе от все пак ограничения обем на една хралупа?
Днес пак валя. Дано да е за последно този месец.
Мед няма. Рояци доволно - много-повече от очакваното.
Един колега се беше пошегувал, че щял да заложи 200 капана за рояци.
Ако ги беше заложил тази година, то щеше да удари в десятката.
Надявахме се на чудо от слънчогледа и то стана. 700-800 дка. на всеки стръг по 5-6 бутона. Най-горе цъфти от долу чакат още 4-5 бутона. Не съм виждал такова нещо. Далеч съм от мисълта че долните бутони ще цъфнат и се шегувам но наистина е много интересно. Ето и вие да видите и да не ми завидите ей.
Жената ги пусна във Фейса. Там споделиха че това се е случило заради разпад на хибридната линия. Как звучи а? Означава че нещата се прецакват защото са взели семе от хибрид от миналата година и са прескочили продавача. Обаче онея гадове са се застраховали. Не знам колко е вярно и колко не ама звучи правдоподобно. Иначе на всеки цвят към 11,00 имаче по две три пчели.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))