Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 45 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 448
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Да всичко е почти ок.Фазерите ще ги уребрявам и само на средната преграда ще има мрежест отвор.Имам прегради и с ХР,но почти не ги използвам.Миризмата се уеднаквява и през дъното.Презумпцията е кошера да работи предимно за медосбор,а есента да подслонява 4 отводки на по 6 рамки.Неми допада три и четиристранното облитане-неудобно се работи.Докато,като си хвърчат само отпред обслужването е по лесно.Няма да използвам надрамъчни табли а платна.С таблите,за да погледнеш в отделението,трябва да го откриеш цялото,докато с платното откриваш само до където трябва.Благодаря за препоръките!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    От една-две години ми се вътри една идея, та сега и дойде реда да я пробвам. Към момента имам четири рошфусови на по два корпуса. Във всеки корпус има по две майки или общо 4бр. в едно общо семейство. От тях често вадя по някоя рамка с пило, защото им става тесничко. В началото на слънчогледа мисля, над втория корпус вместо рофшусова табла да им сложа една ХР и трети корпус, който да е общ и медовик. Така по всяко време мога да си извадя оттам майка, да сложа маточник преди излюпване, а пък и да извадя някой кг мед. Все пак небезизвестния Мечо Пух е казал "Колкото повече, толкова повече!", както и "Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед!"
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Снимка0319.jpg

Как се казва -нискобюджетно дъно. От 12-13 години не бях се правил на дърводелец и бях забравил кефа-да си направиш нещо сам за почти без пари.За 70лв. -10бр. осемрамково , 4бр. десетрамково и 2бр. 12-рамково.Мрежата не е включена в цената също и труда.

Ако беше сложил мрежата зад прелката и по цялата ширина, щяха да са перфектни за моите разбирания. Иначе браво за изработката.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ако беше сложил мрежата зад прелката и по цялата ширина, щяха да са перфектни за моите разбирания. Иначе браво за изработката.
    Аз имам остарели разбирания. До сега дъната ми /някои/ бяха плътни с фазер.Фазера само се изментна, но чама изгни в задната част, от вътре-навън.По тази причина реших да сложа мрежата в задната част, а и малко да пробвам новите технологии.Е , не че ще съм жив след 12-13г. ,но все пак.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Аз имам остарели разбирания. .Е , не че ще съм жив след 12-13г. ,но все пак.
    Е...ееее , Чанко ! Не мой така да говориш . Какви са тия 12–13 години дето си даваш .Аз колко ли да си дам ,като има да ме гониш в годинките доста т.е. аз съм ти батко ,голям батко ? Мисля ,че поне още 20 –тина години ще ги изправям на кътни зъби капацитетите ,а ти още толкова след мен .Не унивай и не се предавай ,морски вълк ! Ние сме кораво поколение .Ще надживеем много народ .Прекрасни са дъната .Решил си да избегнеш влагата отзад , намерил си това решение ,направил си го ,напролет констатираш и ако нещо не е както трябва – Ну, давай с начале . Аз също така действам .

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Извинете, че се включвам - нит съм ви на годините, нит на кошерите, нит на другото... Ама що да гният тез дъна в задна част? Коментирали сме го из форума някъде - за наклона на кошера напред. Та целта е появи ли се влага вътре и да бяга напред. То затова и старите майстори ги съобразяваха тез неща и си даваха наклон на дъното спрямо кошера. Сега вече с модерните джаджи, т.е. мрежата отдолу, проблемът е приключен. Според мен, де.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    09.10.2014
    Пчеларски район
    гр.Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Снимка0319.jpg

Как се казва -нискобюджетно дъно. От 12-13 години не бях се правил на дърводелец и бях забравил кефа-да си направиш нещо сам за почти без пари.За 70лв. -10бр. осемрамково , 4бр. десетрамково и 2бр. 12-рамково.Мрежата не е включена в цената също и труда.
    Братле с тая мрежа която си сложил с задния край на дъното ще имаш проблеми на пролет ,аз слагам мрежите на предния край възможно наи напред до прелката ,аз бях сложил отзад и ми я заклеиха

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Наборе какво ще пиеш...Таз седмица,пак си уплътних времето.... до десетина дена ще го пробвам.И трите отводки ще ги оставя да зимуват...а напролет...магазини.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимки0457.jpg‎   Снимки0458.jpg‎   Снимки0460.jpg‎   Снимки0461.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Никви забележки! Със широки крачки крачиш към съвършенството. Като убеден маниак - експериментатор няма ли да предложиш на едната отводка да зимува на топло подреждане?

П.п. Ае видя ли кви лежаци поръчват ората!? Само ти си консултирал някой мераклия...

П.п.п. У форума има един трезвеник и мене може да ме броиш за полутрезвеник, тъй че ще пия медовина. Айде пак почна мача
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 18 от 45 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •