Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Някой виждал ли е избягало семейство, заради акар? Как изглежда и какво остава в кошера от който е избягало? Никога не съм виждал и ми е любопитно.
    Виждал съм избягало от молец. Мой кошер. Повечето пчели се захващат като рой, но има и много които остават в тревата пред кошера(най младите които все още не могат да летят и много малко количество из кошера. Остава пилото в кошера и много молци разкарващи се по питите. Роя го изпуснах. Избяга.

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Виждал съм избягало от молец. Мой кошер. Повечето пчели се захващат като рой, но има и много които остават в тревата пред кошера(най младите които все още не могат да летят и много малко количество из кошера. Остава пилото в кошера и много молци разкарващи се по питите. Роя го изпуснах. Избяга.
    За съжаление и аз съм виждал това в мой кошер през 2007 година, но въпроса е друг. Много пчелари твърдят че цялото пчелно семейство бяга заради акар, но май никой не го е виждал това.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    За съжаление и аз съм виждал това в мой кошер през 2007 година, но въпроса е друг. Много пчелари твърдят че цялото пчелно семейство бяга заради акар, но май никой не го е виждал това.
    И да е виждал някой как да каже - все едно да си признае, че пчелите са му бъкани с акар, че дори да започнат и да бягат.

Че какво толкова. И аз през Декември намерих опразнен от към пчели (майката беше останала с двайсетина пчели) а месец преди това беше на около 6 междурамия, но не мисля че причината е акар, при положение че с нищо не съм третирал и то от години. Поне не пряка причина, такава че да ги накара да избягат.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Че какво толкова. И аз през Декември намерих опразнен от към пчели (майката беше останала с двайсетина пчели) а месец преди това беше на около 6 междурамия, но не мисля че причината е акар, при положение че с нищо не съм третирал и то от години. Поне не пряка причина, такава че да ги накара да избягат.
    Той ти се е роил.

Сигурно. Нали не съм там да ги следя.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Миташки, добре дошъл! Ха сега, и аз да те питам? Като толкова много си чел, за това дето питаш какво прочете? Сиреч, когато нещо не ни кефи в дадено семейство, аджеба друго ли ще го поправи?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Мите споко и аз ги имам такива маскари (обикновенно когато е студено и безпашие или кофти марка В.О.) но ако при равни други условия другите не ги правят тез магарии то остава само генетиката.
    А проблема с генетиката се решава като намериш майката и я пратиш в заслужена пенсия и заредиш маточник ,яйца от друг кошер или нова майка от вън.
    Ма мен не ме взимай на сериозно просто чешам клавиатурата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Миташки, добре дошъл! Ха сега, и аз да те питам? Като толкова много си чел, за това дето питаш какво прочете? Сиреч, когато нещо не ни кефи в дадено семейство, аджеба друго ли ще го поправи?
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Мите споко и аз ги имам такива маскари (обикновенно когато е студено и безпашие или кофти марка В.О.) но ако при равни други условия другите не ги правят тез магарии то остава само генетиката.
    А проблема с генетиката се решава като намериш майката и я пратиш в заслужена пенсия и заредиш маточник ,яйца от друг кошер или нова майка от вън.
    Ма мен не ме взимай на сериозно просто чешам клавиатурата.
    Защо се ебавате с човека , момци? Не знае отговора и пита. Аз си мисля, че не съм срещал в книгите за начинаещи - защо и кога пчелите прояждат питите.

Здравей, Димитър. Добре дошъл. Не се сърди на колегите. Те са добри хора, но по някога са малко сприхави и обичат да се гъбаркат с новобранците във форума .
    На въпросите, които си поставил е трудно да се отговори, защото причините могат да бъдат много. Генетична повреда е малко вероятна. Обикновено подобно нещо се случват, есента, когато спре постоянния поток на нектар и прашец, а все още има неизградени основи. Дай повече инфо за полаганите от теб грижи и начин на работа, за да придобият колегите представа дали и къде бъркаш. Ти храниш ли отводките? Ако да, с какво? Майката как работи, с каква система работиш? Колко е силна отводката (приблизително)? Колко мед и прашец има по питите?
    Понеже каза, че четеш много, ти давам два линка във форума, там ще ти стане малко по-ясно:
    http://pchelari.com/forum/showthread...0%B5#post11944
    http://pchelari.com/forum/showthread...BE%D0%B2%D0%B8

Аз не съм имал подобен проблем, но миналата година някой изрева със същия проблем. Не можах да намеря темата за съжаление, но потърси и ти. Има я из форума. Не мисля, че обтелването има влияние. Аз лично бих напръскал основата със захарен сироп и бих я сложил до стената, след нея пита с люпещо се пило, след нея следващата, с най-старо пило, по-младо, по-младо и т.н. от обратната страна бих сложил строителна рамка, ако имат мераци за неправилен градеж да се упражняват без да се притесняват. Успех.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •