Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 316 от 683 ПърваПърва ... 216266306314315316317318326366416 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,151 до 3,160 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    И само една рамка е достатъчно да вдигнеш и да спуснеш през магазина, в средата. Градят ли отдолу далак, значи са в кондиция. Не градят ли, или е слабо или не му се работи. Държиш я докато на съседните магазинни рамки се появи нектар, а това значи че и пчелите са заработили в магазина. Като повдигнеш покривната табла и видиш много пчели над рамките, значи са заработили в магазина. После слагаш ВО в магазина и проверяваш дали има градеж.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Да ви питам мога ли да сложа във кошер даден блат рамки за ЛР.Питам понеже знам че има разлика във размерите.Искам да ползвам един кошер даден блат да и правя отводки за ЛР.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Да ви питам мога ли да сложа във кошер даден блат рамки за ЛР.Питам понеже знам че има разлика във размерите.Искам да ползвам един кошер даден блат да и правя отводки за ЛР.
    Може, нищо не ти пречи. Само ако семейството стане силно, може да изградят далаци под рамките.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Ако напръскам със препарата НАСА против трева ще навредя ли на пчелите ?

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    След роевия бум, който поотмина малко, как проверявате семействата в момента дали не са в роево състояние? Успокоявате ли се примерно, ако извадите една рамка и на нея видите яйца в смисъл това достатъчно ли ви е да прекратите прегледа или правите и нещо друго?

Аз лично първо повдигам отдолу плодника и гледам за маточници. След това вадя и по една рамка и ако видя яйца прекратявам прегледа. Ако при вдигането на плодника видя, че в дълбокото дъно висят бездействащи пчели на брада, тогава може и да проверя още няколко рамки.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    След роевия бум, който поотмина малко, как проверявате семействата в момента дали не са в роево състояние? Успокоявате ли се примерно, ако извадите една рамка и на нея видите яйца в смисъл това достатъчно ли ви е да прекратите прегледа или правите и нещо друго?

Аз лично първо повдигам отдолу плодника и гледам за маточници. След това вадя и по една рамка и ако видя яйца прекратявам прегледа. Ако при вдигането на плодника видя, че в дълбокото дъно висят бездействащи пчели на брада, тогава може и да проверя още няколко рамки.
    Ако се е оплодила младата майка и е наснесла младо пило и строят значи е отминало роевото. Може да го прецениш и ако носят ударно прашец.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Ако се е оплодила младата майка и е наснесла младо пило и строят значи е отминало роевото. Може да го прецениш и ако носят ударно прашец.

Не уточних, но имах предвид семейства, които не са били в роево до момента през този сезон.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    По скоро се чудиш има ли вероятност за напред да има семейства в роево? Защо да не? Аз като видя, че някое семейство набляга на търтеи и го бележа.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    По скоро се чудиш има ли вероятност за напред да има семейства в роево? Защо да не? Аз като видя, че някое семейство набляга на търтеи и го бележа.
    Сигурен съм, че може да има, все пак роевия период не е отминал. Затова искам да си сверя часовника с по-опитните от вас Иначе за търтеите да, но като цяло ме интересуваше вариант за проверка при който възможно най-малко се тормози семейството в плодника.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    От 1 до 3 август 2014 г хванах 3 перфектни рояка .

Страница 316 от 683 ПърваПърва ... 216266306314315316317318326366416 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •