Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 15 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 147
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Когато "бройката" на пчелите е голяма, обема няма значение. Даже е желателно и той да е голям, иначе си търсят друг.
    Един рояк стандартен първак соча за пример никога няма численост да покрие сечението на кошер ДБ. За това е нужно да е около 4 кг рояк.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Обема като е тясно лесно се регулира от пчелите, който с телата си прекъсват сечението на местообитанието напълно, стига им бройката, за да го направят.
    Добре де като прекъснат сечението какво става по топло или по тясно или по тъмно .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Добре де като прекъснат сечението какво става по топло или по тясно или по тъмно .
    Първото и последното!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Да ама на тия отгоре ще им е светло а на тези отдоли ще им духа. В комина има голямо течение.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Да ама на тия отгоре ще им е светло а на тези отдоли ще им духа. В комина има голямо течение.
    Винаги на някои им духа ,тежко им ако не им духа вентилацията е много важна. Течението се регулира от тях.

Един рояк стандартен първак соча за пример никога няма численост да покрие сечението на кошер ДБ. За това е нужно да е около 4 кг рояк.
    Не разбирам това какво отношение има по темата, но важното е лаф да става. И между другото един "стандартен рой първак" е най-много половината от пчелите на роилото се семейство. Ами останалите, а пилото, А хранителните запаси. И тели ще са само на 4 ДБ пити.

И между другото аз не харесвам ДБ, не знам защо само ми го даваш за пример.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Чета ти постовете и не мога да разбера за теб лично, колко кг пчели, за теб е едно нормално семейство/лято и зима/. Ако може да споделиш и колко кг пчели имат твоите семейства/лято и зима/.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Чета ти постовете и не мога да разбера за теб лично, колко кг пчели, за теб е едно нормално семейство/лято и зима/. Ако може да споделиш и колко кг пчели имат твоите семейства/лято и зима/.
    Ще ти отговора и спирам със спама, че дойде много. Стандартно нормално зимуващо семейство е около 2-2,5 кг. Семейство в активния сезон в апогея си е около 5,5- 6кг. Силен рояк първак е максимум 3 кг.

Ще ти отговора и спирам със спама, че дойде много. Стандартно нормално зимуващо семейство е около 2-2,5 кг. Семейство в активния сезон в апогея си е около 5,5- 6кг. Силен рояк първак е максимум 3 кг.
    Нещо пак не се връзва. Това което си написал го приемаме за вярно (аз съм сигурен) и какво излиза. Рояци не излизат зимата, а когато семейстрото е макс развито. Та 6 кила пчели покриват 30 ДБ пити, значи половината ще покриват 15. КАК ЩЕ ГИ СЪБЕРЕШ НА 4???

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Нещо пак не се връзва. Това което си написал го приемаме за вярно (аз съм сигурен) и какво излиза. Рояци не излизат зимата, а когато семейстрото е макс развито. Та 6 кила пчели покриват 30 ДБ пити, значи половината ще покриват 15. КАК ЩЕ ГИ СЪБЕРЕШ НА 4???
    3 кг, заедно с меда който носят в гушките си а и 4 рамки е слаб рояк

Страница 12 от 15 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •