Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 317 от 683 ПърваПърва ... 217267307315316317318319327367417 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,161 до 3,170 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    [QUOTE=delpi;97710]Сигурен съм, че може да има, все пак роевия период не е отминал. Затова искам да си сверя часовника с по-опитните от вас Иначе за търтеите да, но като цяло ме интересуваше вариант за проверка при който възможно най-малко се тормози семейството в плодника.[/QUOTE
    Е, това си е въпрос за много стар пес! Демек хич да не ги отваряш и да разбереш? И аз искам да науча отговора.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    [QUOTE=бат тянко;97713]
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Сигурен съм, че може да има, все пак роевия период не е отминал. Затова искам да си сверя часовника с по-опитните от вас Иначе за търтеите да, но като цяло ме интересуваше вариант за проверка при който възможно най-малко се тормози семейството в плодника.[/QUOTE
    Е, това си е въпрос за много стар пес! Демек хич да не ги отваряш и да разбереш? И аз искам да науча отговора.
    За стар пес не знам но като ги видя брадясали им дигам фустата да проверя
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    От 1 до 3 август 2014 г хванах 3 перфектни рояка .

Що си мисля че неса били рояци а цели семеиства

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз спрях да ги гледам за роево, защото вероятността за роене вече е намаляла. И да рой някой не е болка за умиране, по добре така отколкото да тормозя всички да ги ровя постоянно. Сега съм ги оставил намира за се стягат за слънчогледа.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз спрях да ги гледам за роево, защото вероятността за роене вече е намаляла. И да рой някой не е болка за умиране, по добре така отколкото да тормозя всички да ги ровя постоянно. Сега съм ги оставил намира за се стягат за слънчогледа.
    Точно! Имах предвид, че някакси сърце не ми дава да ги ровя постоянно, но пък и нямах превид, както казва Тянката хич да не ги отварям и да разбера :D Затова само повдигам плодника за да видя за захранени маточници около долната летва на рамките и в случай, че няма такива, но има брада с бездействащи пчели тогава си позволявам да извадя някоя друга рамка от плодника. Това упражнение доколкото знам се препоръчва да се прави на всеки 10-тина дни в роевия период.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    licho76, ако имаш впредвид вароа грешиш. Рояците си бяха рояци, а не избягали семейства. Ако имаше патогени, нямаше да се развият така, както се развиха , а и нямаше да презимуват така, както презимуваха (Между другото бяха от 3 до 5 рамки )
    Този пост е редактиран от boris; 15.06.2016 в 18:00.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    На много места,самолетите отложиха роенето за догодина.....

Някой виждал ли е избягало семейство, заради акар? Как изглежда и какво остава в кошера от който е избягало? Никога не съм виждал и ми е любопитно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Мисля , че съм виждал. Преди 4 г третирах само с варостоп. Януари им сложих питки и когато ги отворих февруари единия беше празен, без една пчела ни жива ,ни умряла. Меда си стоеше.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Някой виждал ли е избягало семейство, заради акар? Как изглежда и какво остава в кошера от който е избягало? Никога не съм виждал и ми е любопитно.
    Виждал съм избягало от молец. Мой кошер. Повечето пчели се захващат като рой, но има и много които остават в тревата пред кошера(най младите които все още не могат да летят и много малко количество из кошера. Остава пилото в кошера и много молци разкарващи се по питите. Роя го изпуснах. Избяга.

Страница 317 от 683 ПърваПърва ... 217267307315316317318319327367417 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •