Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 195
    Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Относно средния добив в Канада може и да е вярно
    http://pchelar.net/index.php/polezno...tvoto-v-kanada
    Както се вижда на огромната площ от 10 000 000 квадратни километра се разполагат едва около 600 000 пчелни семейства.Та само в България има повече семейства,която е 100 пъти по-малка.Тоест конкуренция за паша там няма.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ама нали канадците идват да купуват а не да ни продават мед.
    Японците купуват наша закваска и си правят кисело мляко с българска закваска и по българска рецепта дневно си правят хиляди кофички в Япония. За жалост ние май не ядем такова мляко имам предвид оригинал.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Относно средния добив в Канада може и да е вярно
    http://pchelar.net/index.php/polezno...tvoto-v-kanada
    Както се вижда на огромната площ от 10 000 000 квадратни километра се разполагат едва около 600 000 пчелни семейства.Та само в България има повече семейства,която е 100 пъти по-малка.Тоест конкуренция за паша там няма.
    Поне си четете статиите които давате като доказателства!
    В статията пише следното: "Производителността на едно семейство превишава средно световния показател ( 20 кг) два пъти, а в добрите години – три пъти. "
    Т.е. максимум 60 кг. среден добив от кошер.

А квадратните километри нямат никакво отношение към добивите - за Канада и за Русия, еднакви са!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Поне си четете статиите които давате като доказателства!
    В статията пише следното: "Производителността на едно семейство превишава средно световния показател ( 20 кг) два пъти, а в добрите години – три пъти. "
    Т.е. максимум 60 кг. среден добив от кошер.

А квадратните километри нямат никакво отношение към добивите - за Канада и за Русия, еднакви са!
    Ами вземи и сметни тези данни и не го вземай много навътре
    "В продължение на няколко петилетки Канада произвежда около 33 – 35 000 тона мед в година. Броят на семействата при това си остава на ниво 0,6 млн"

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Ами вземи и сметни тези данни и не го вземай много навътре
    "В продължение на няколко петилетки Канада произвежда около 33 – 35 000 тона мед в година. Броят на семействата при това си остава на ниво 0,6 млн"
    Е…. писна ми от нереални постове, които не са проверени от самите им създатели!
    Разделете 35 000 000 на 600 000 и какво ще получите?.... 58 килограма….
    Стига сте се заяждали, няма как да докарате среден добив 200 кг. Само заради необходимите пити, от които трябва да се извади медът, няма как да се докара този добив.
    По-горе съм го обяснил как става, в голям цех-лаборатория, с добри химици….и опаковачен цех, готини буркани и етикети, и трябва да се подкупи този и онзи, но това са подробности.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    В края на краищата нали идват да купуват важно какви пари дават колкото повече изкупвачи толкова по добре за нас ама като ги знам колко са издавни.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Не знам забелязахте ли и другата ценна информация,за себестойноста на килограм произведен мед!
    "През 1987 г. себестойността на 1 кг съставляваше 0,87 долара, а през 2003 г. – 1,76 долара. По думите на президента на Асоциацията на пчеларите на провинцията Онтарио – Д.Уокер, през 2007 г. този показател вече е равен на 2,76 долара."
    При тези данни за себестойност от близо 3 долара за килограм е нереалистично да има изкупна цена от 1,70-1,90 долара за килограм.Така че цената която обявяват е най-вероятно за паунд и въпреки това е много близко до себестойноста!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Никой не те кара да вярваш. Нещата са горе-долу както Юрий ги представи.

Варна, България http://www.timeanddate.com/astronomy/bulgaria/varna
    Хай Левъл, Албърта, Канада -> http://www.timeanddate.com/astronomy/canada/high-level

Представяш си пашата в България, но пренесена в Канада. Затова не ти се връзват сметките.

Че стана мазано, стана...но много държа в някоя друга тема да ми обясниш с какво средностатитическия пчелар в САЩ и Канада е по-добър. Има значение!
    Много витиевато 4 часа нощ в Канада няма как да стане нали братовчед ми е там и ми е много ясна работата. Мога да ти кажа от какво се състои пашата там дори. Обсега на летежа на пчелите е същия. А температурите са по-ниски от тук. Тая година по време на акацията много цвят и влага но няма нектар щото е студено.

Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2013
    Извода от тази тема е тук : https://www.youtube.com/watch?v=jsfG9Ctghfw и по-специално в 15:25 мин.
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    ...ако не си решим проблема с цените, всичко друго е безсмислено.
    Това нали ти е ясно,че няма как да стане,защото забравяш за ада,казана и защо до него няма пазач...(за българите)
    Това пък е следствие,че всеки пчеларства в различен регион и добива е различен,както и качеството му...
    От практиката ми и наблюденията ми с бивши колеги в реалния свят на пчеларството е,че медосборът варира между 10;15 и МАКСИМУМ 40 кг. мед от кошер.Колкото повече достигате до 40-те толква качеството е по-надолу...и цената по-ниска !
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    ...Българите сме най-умните, най-работливите, имаме най-хубавата и чиста природа на земята, затова всички ни мразят.
    Иронията е разбрана,но изброените качества едва ли се отнасят за нас - виж,за последното мисля,че отговора е ТУК : https://neverojatno.wordpress.com/2012/04/21/prost/ (следва плюене по англичаните)
    В една друга тема го бях написал,но ще го напиша пак,но по различен начин:
    Ако през тази "лоша" година не добиете поне 10-на кг.мед (и то без подхранване през активния сезон) по-добре си търсете друго препитание...

Искам да напиша и нещо за което в 99% от участниците не си дават сметка.
    В тази страна вече не остана какво да се краде и унищожава.Останаха едни гори,които са заложник на дървосекачите.
    За мен лично Странджа планина е бита карта,защото там стават такива безобразия,че едва ли подозирате.Мановия мед ще изчезне рано или късно,Стара планина е полуплешива,в момента се унищожава
    Пирин,Витоша и Рила с вековните иглолистници,където там посягат предимно заради туризма,които носи ОГРООМНИ пари.Вероятно след 10-на години няма да има и една причина за която да си струва да живееш тук.
    Да не забравяме,че и арендаторите предпочитат хибридни слънчогледи,които не се нуждаят от пчели...

Ако оцелеем след 10-на лета ,както и форума...ще си пишем...пчеларството в България и има ли почва тук...
    Айде със здраве...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    по интересно как двама души гледат 2400 семейства, тоя фокус ме интересува как става?
    Това са канадски кошери като ги загледаш ще се сетиш.

Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •