Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 23 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 221
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Предполагам след цялата тази твоя одисея сега вече започна да разбираш защо нещата с пръсканията стоят така. Поздравления - вече си изминал едно от 100-те стъпала по пътя към върха. Остават още 99. Най-интересното обаче ти предстои когато се изкачиш на самия връх. Там вече ще имаш поглед върху цялостната картинка, и след като я видиш, ще получиш пълно осъзнаване за безнадеждноста на всичко, с което си се захванал, и което си направил, за да изкачиш тези 100 стъпала.

И ще осъзнаеш, че виновни за всичко са хората, хората и пак хората. Всички хора с техните си лични тарикатлъци, егоизъм, незаинтересованост и мързел. Не говоря само за властимащите, а и за целия държавен административен апарат, както и за всички останали, имащи нещо общо с проблема - арендатори, авиатори и дори пчелари.

Ти очакваш една огромна група от хора (може би 100 000 човека) да работят задружно и синхронно по разрешаване на един единствен проблем, но как това да се случи, след като всеки един от тези хора си има други, по-важни за него си лични проблеми. Говоря за всички, дори и за пчеларите, които на един протест не можеш да ги изкараш. Самият ти също нямаше да се активираш, ако в списъка за пръскане не беше попаднала и Стара Загора.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Имам теория по въпроса с тези пръскания, но тя не е за споделяне във форума.

Матеев, учтива молба, не ме закачай днес особено със назидателен тон, че ми е много нервно и ще се скараме и ще изречем неща за които после ще съжаляваме.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не съм искал да те назидавам нито съм искал да те обидя с нещо. Прото искам да ти кажа, че си тръгнал по път, който други вече са го извървяли. И че тепърва ти предстои колкото повече се стараеш да направиш нещо добро на пчеларите, толкова по-много да те критикуват и оплюват. Просто трябва да започнеш да свикваш, защото вече си от другата страна на бариерата. Вече си от страната на активистите, които си скъсват гъза да работят за неблагодарните пчелари.

Колкото до държавния административен апарат - ами той така работи и ти днеска го видя. В цялата структура от няколко хиляди човека, които уж трябва да знаят за наредба 15 и да я изпълняват, едва ли ще се намерят 10 човека, които да са я прочели, и сред тези 10 няма нито един, който да се кани да я спазва. Това е, и ти днеска го разбра от собствен опит. Предполагам разбра и това, че публикувайки тези мейли дефакто аз свършвам работа, която 1000 други отговорни служители не са я свършили и нямат никакво намерения да я свършат.

Предполагам че вече си разбрал и елементарния факт, че НЯМА СРЕЩУ КОГО ДА СЕ БОРИШ. При толкова силно размита отговорност между 10 000 човека на практика ВИНОВЕН НЯМА или по-точно ВИНОВНИ СА ВСИЧКИ, което си е едно и също.

Ганчо правилно ти го е казал - НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ. Аз ти го казвам същото. Наредба 15 не работи. Никой, ама наистина никой не се интересува от нея. Каквото и да се направи в момента по проблема, ефекта от него ще е нулев. Дори и от пчеларски протест ефекта ще е нулев, ако въобще успеем да го съберем.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Съжалявам, че не можах да намеря текстовете в закона, но ме нагазиха одитори и нямаше как да продължа, но по памет в ззр имаше точно описано как се прави авиационно третиране и кой носи отговорност. Така, че ако сте решили да търсите отговори по-рано ще се опитам да ви цитирам членовете от закона на които да се опрете.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Помагай ако може. Утре почват и при вас.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Утре няма да е, защото не са пуснали полетен план. Но в Северна България има пуснати три, т.е. три пръскачки ще летят. Много ми е интересно, как в другиден ще започнат пръскане, след като уведомяването им изтича или пак в нарушение ще ни уведомят утре в пет часа вечерта.
    Освен всичко друго текстовете закона за пчеларството(че.32 и чл.33) са тези, които уреждат пръсканията, така че наредба15 е частта която урежда правилата, които да се спазват при прилагането на този закон. На практика нарушаването на наредбата де Юре е нарушаване на закона и адвокатите би трябвало добре да знаят това.
    Сетих се и нещо друго. След като имате отравяне, защо масово не сезирате постоянните комисии. Интересно ще е да се види каква ще е реакцията им. Те са задължени да направят предвидените процедури.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Тези полетни планове обществено достъпни ли са
    Благодаря за подсказката за чл.32 и чл.33

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Не са. Нямам и аз пряк достъп до тях.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Мислих, че закона зарастителна защита ще ни е от полза, но реално тези пръскания не попадат под неговото действие, което ни оставя да се определи самонасочване закона за пчеларството, но и това не е малко.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Утре няма да е, защото не са пуснали полетен план. Но в Северна България има пуснати три, т.е. три пръскачки ще летят. Много ми е интересно, как в другиден ще започнат пръскане, след като уведомяването им изтича или пак в нарушение ще ни уведомят утре в пет часа вечерта.
    Освен всичко друго текстовете закона за пчеларството(че.32 и чл.33) са тези, които уреждат пръсканията, така че наредба15 е частта която урежда правилата, които да се спазват при прилагането на този закон. На практика нарушаването на наредбата де Юре е нарушаване на закона и адвокатите би трябвало добре да знаят това.
    Сетих се и нещо друго. След като имате отравяне, защо масово не сезирате постоянните комисии. Интересно ще е да се види каква ще е реакцията им. Те са задължени да направят предвидените процедури.
    В кои градове ще са тия планове?Ловеч и силистра?

Страница 9 от 23 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •