Проблема е основно в хаоса, който държавните институции сами създават. Било извънредна ситуация. Дрън, дрън. Създаването на стройна организация не е толкова неосъществимо дори и със сега съществуващите средства на комуникация и уведомяване. При мен например уведомлението изтича утре, но пръскане така и не е осъществено. Ако нямах достъп до информация за това, че няма да се пръска, трябваше всеки един ден от посочените в т.н. уведомително писмо дни да ходя да затварям кошерите и понеже в писмото няма час то това означава денонощно. Или иначе казано вече щях да съм без пчели. Освен всичко друго препарата е силно токсичен и с много голям период на последействие. Така ефекта от затварянето на кошерите е нулев. Дори и да решиш да спасяваш стопанството като преместиш някъде другаде пчелите то пръскането е повсеместно и нямаш шанс. Толкова ли няма друг щадящ препарат, та избраха този? Или може би има и друга далавера.
Щях да ви предложа да ходим да скачаме пред МЗХ, щото само така някой може да се сети, че и ние сме хора, но като се сетя последния път колко се събрахме, чак жал ми стана за пчеларството.

Цитат