За първи път ми се случва, на строителната рамка да има работническо пило, а не само търтеево. Недоумявам, защо? При това положение, изрязах само търтеевото пило, а оставих работническото. И това явление не е инцидентно, а се появи на три кошера. При повечето кошери, още нямаше градеж на строителната рамка.
Имали са нужда от пчелни килийки и затова са си построили.Да не си закъснял с разширяването?
Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.
За това явление писах още преди 2 години, виж мнение 76 от настоящата тема. Не получих адекватен отговор, а не знам и дали има такъв. Само че при мен цялата пита беше с килийки за работническо пило. Просто е някакъв период или съвкупност от външни фактори, които не са ни известни. Същата година беше добра за мен, като добиви. Успех.
Здравейте,
Не знам дали съм прав, но: Когато пч. семейство нараства то има нужда от пчели работнички, не от търтеи. Затова според мен са изградили раб. килийки.
Поздрави, Г. Георгиев
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))