Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 54 от 420 ПърваПърва ... 444525354555664104154 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 531 до 540 от общо 4191
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Взимах ги от пчелар, който си е донесъл чисти Лигустики от Италия, но като произведе майки от тях, те се оплождат от местни търтеи, така поколението е 50% Лигустика, 50% местни. Пчелите се държаха точно както описват италианките по книгите. Много дейни, имаш чувството че са на бързи обороти, също така и много плодовити. Единственото което не съвпадаше с написаното по книгите беше, че бяха малко люти. Но в края на сезона като сложех чертата меда изваден от тях беше по-малко от средния ми добив. Същото наблюдение имаше и един друг колега.
    Само една година ме изненадаха приятно, но тогава сезона беше по-дълъг. Може би ако района е с повече паша или се работи на мобилно и следваш пашата, резултата ще е друг, но при район с кратка паша определено не стават.
    Аа вече разбрах какво си имал предвид. Аз помислих че визирашсвоя кошер щото казваш, че ядат много търтеите. Мерси за отговора
    Днес си изгубих следобяда в дебнене на кошер. При облитането много странно образуваха бая брада над входа и по-малко отдолу и си рекох ще рои и седя и чакам като фикус сумати време да дебна рой нищо подобно след известно време брадата почна да намаля и си влезна и нищо де ти булка спасовден. Греда. Барем да си бех свършил друга работа.

Наблюдател
    Регистриран
    20.10.2014
    Пчеларски район
    с.Николово
    В Русе започват да се разтварят първите цветове на дребнолистната липа, след около месец и няколко дни и в гората!
    Милен Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Това е положението в Русе

komar.jpg
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вън отново вали. Днес - за трети път. Последната седмица - за 20-ти път. Последния месец - за 100-тен път. Писна ми ..........

Пчелите гладни, мед в кошерите никакъв. Не мога дори и да ги храня във външни хранилки, защото поредния дъжд отмива сиропа. Не мога да стигна до пчелините по черните пътища, защото коловозите и калта са ми до коленете. По-отчайваща ситуация не мога дори и да си представя .......

20160613_091858.jpg

20160613_092230.jpg

20160613_092313.jpg

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Втори пикап вече потрошавам, защото корема му се влачи в калта (личи се на втората снимка от горния постинг), и се трошат щанги, диференциали и всичко останало, което е под него. Ремонтите са за по 2000 лева единия.

Capture.JPG

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    матеев надеждата умира последна.Важното е че тази година липата пуска нектар.две години не е пускала при нас

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Днес повиках трактор, за да поизрине пътя и да го позаглади. Тракториста като видя ситуацията, се отказа - уплаши се, че няма да може да извади трактора от калта. Каза ми да си търся верижен трактор и да си доставя поне 300 кубика камъни. Цената на удоволствието "ремонт на пътя" ще е огромна. По-добре да си преместя пчелините - по-евтино ще ми излезе.

От сега нататък вече съм решил ако ще правя нови пчелини, те да са отдалечени на не повече от 10 метра от някой асвалтов път. Свърши се с идеята за пчелини в горите тилилейски, щото уж били скрити и никой няма да ги краде. Каква ми е ползата от скритите пчелини, като и аз не мога да се добера до тях? Да не говорим, че си потроших транспортните средства.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Лада нива....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Днес повиках трактор, за да поизрине пътя и да го позаглади. Тракториста като видя ситуацията, се отказа - уплаши се, че няма да може да извади трактора от калта. Каза ми да си търся верижен трактор и да си доставя поне 300 кубика камъни. Цената на удоволствието "ремонт на пътя" ще е огромна. По-добре да си преместя пчелините - по-евтино ще ми излезе.

От сега нататък вече съм решил ако ще правя нови пчелини, те да са отдалечени на не повече от 10 метра от някой асвалтов път. Свърши се с идеята за пчелини в горите тилилейски, щото уж били скрити и никой няма да ги краде. Каква ми е ползата от скритите пчелини, като и аз не мога да се добера до тях? Да не говорим, че си потроших транспортните средства.
    А пашата? Има вече нектар в природат, нямат нужда от похранване.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    В такъв филм съм участвал, плащал съм си като "поп", за си поправя пътя. Недопустимо е в кално време да се движи МПС по такива пътища. Забранено е в кално време да се извозват дърва от гората именно заради това, за да не се развалят горските пътища. Варианта ти е да складираш необходимото там и в кално време-пеша. Тъй наречените стари пчелари не са били глупави, нищо че ги имате за посредствени. Ти ще ремонтираш автомобилите, ама тия коловози са още по-опасни когато изсъхне времето. Според мен е необходимо да мислиш в посока оправяне на пътя, колкото и да ти струва това.

П.П. Като допълнение, когато се пооправи времето и почвата поизсъхне след 3-4 дена един комбиниран багер би ти свършил чудесна работа. Цена 40-50 лв. на час работа. Взима пръст от страни, посипва коловозите и валира. Аз също си мислих като теб за местене на пчелина, посипване с камъни и т.н., но сметката много дебела.
    Описах ти, това което направи наетия от мен багер. Вече си имам обица на ухото и само при крайна необходимост влизам с МПС в кално време.
    Този пост е редактиран от kuline; 13.06.2016 в 19:14.

Страница 54 от 420 ПърваПърва ... 444525354555664104154 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •