Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4191

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Днес повиках трактор, за да поизрине пътя и да го позаглади. Тракториста като видя ситуацията, се отказа - уплаши се, че няма да може да извади трактора от калта. Каза ми да си търся верижен трактор и да си доставя поне 300 кубика камъни. Цената на удоволствието "ремонт на пътя" ще е огромна. По-добре да си преместя пчелините - по-евтино ще ми излезе.

От сега нататък вече съм решил ако ще правя нови пчелини, те да са отдалечени на не повече от 10 метра от някой асвалтов път. Свърши се с идеята за пчелини в горите тилилейски, щото уж били скрити и никой няма да ги краде. Каква ми е ползата от скритите пчелини, като и аз не мога да се добера до тях? Да не говорим, че си потроших транспортните средства.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Лада нива....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Днес повиках трактор, за да поизрине пътя и да го позаглади. Тракториста като видя ситуацията, се отказа - уплаши се, че няма да може да извади трактора от калта. Каза ми да си търся верижен трактор и да си доставя поне 300 кубика камъни. Цената на удоволствието "ремонт на пътя" ще е огромна. По-добре да си преместя пчелините - по-евтино ще ми излезе.

От сега нататък вече съм решил ако ще правя нови пчелини, те да са отдалечени на не повече от 10 метра от някой асвалтов път. Свърши се с идеята за пчелини в горите тилилейски, щото уж били скрити и никой няма да ги краде. Каква ми е ползата от скритите пчелини, като и аз не мога да се добера до тях? Да не говорим, че си потроших транспортните средства.
    А пашата? Има вече нектар в природат, нямат нужда от похранване.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    В такъв филм съм участвал, плащал съм си като "поп", за си поправя пътя. Недопустимо е в кално време да се движи МПС по такива пътища. Забранено е в кално време да се извозват дърва от гората именно заради това, за да не се развалят горските пътища. Варианта ти е да складираш необходимото там и в кално време-пеша. Тъй наречените стари пчелари не са били глупави, нищо че ги имате за посредствени. Ти ще ремонтираш автомобилите, ама тия коловози са още по-опасни когато изсъхне времето. Според мен е необходимо да мислиш в посока оправяне на пътя, колкото и да ти струва това.

П.П. Като допълнение, когато се пооправи времето и почвата поизсъхне след 3-4 дена един комбиниран багер би ти свършил чудесна работа. Цена 40-50 лв. на час работа. Взима пръст от страни, посипва коловозите и валира. Аз също си мислих като теб за местене на пчелина, посипване с камъни и т.н., но сметката много дебела.
    Описах ти, това което направи наетия от мен багер. Вече си имам обица на ухото и само при крайна необходимост влизам с МПС в кално време.
    Този пост е редактиран от kuline; 13.06.2016 в 19:14.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •