Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 221

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    От утре ще видим какво ще става. За сега продължават да лазят по земята след излитане и най - вече облитане. Не е нозематоза. Третирани са и през есента и пролетта, ако някой го чопли тази мисъл.
    А загубите са пари, пчели, време, мед, восък, клей, нерви, амортизация на колите от блъскането им по пътищата с месеци наред и много други неща. И тази година ПРЕКАЛЕНО МНОГО ТРУД.
    И аз забелязах пълзящите след облитане,но интересното е,че за нашия район не съм получил информация за пръскане.Един от кошерите ми на два пъти през седмица, изхвърляше по две пълни шепи с натровени,агонизиращи пчели,но по другите не видях подобна реакция.Лоша работа.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Утре сутринта ще се пръска в общините Петрич и Струмяни от 6 до 10 часа.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Утре сутринта ще се пръска в общините Петрич и Струмяни от 6 до 10 часа.

Благодаря ти Матеев, че постоянно ни предоставяш актуална информация за пръсканията..., но кажи ни как да предпазим пчелите си?, как да затворим кошерите за цял ден?, какво да направим, като е голям карантинния срок на препарата с който се третира?
    Обречени сме..., жалко за невинните създания и за труда положен от нас.
    Тази вечер и при мен наблюдавах засилено присъствие на пълзящи пчели пред кошерите.Хванах няколко в шепа, а те се гърчеха, сякаш нещо отвътре ги ядеше...

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Преди няколко часа говорих с един роднина, който има 11-12 говеда ! Според него има доста нерегистрирани с по една-две крави и на тях им отказват ваксина, дори срещу заплащане ! Вчера видях да изкарват стада в Балкана, а там се смесват с други от Южна България и ще е манджа с грозде ! Кой ваксиниран,кой не е всички ще лапаме попарата ! Жалка история !

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    И аз забелязах пълзящите след облитане,но интересното е,че за нашия район не съм получил информация за пръскане.Един от кошерите ми на два пъти през седмица, изхвърляше по две пълни шепи с натровени,агонизиращи пчели,но по другите не видях подобна реакция.Лоша работа.
    При нас пръскат редовно за комари.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    При нас пръскат редовно за комари.
    И какво се случва? Утре и вдругиден и при мен ще пръскат за комари със самолет. Препарата срещу ларвите на комарите ли е, или срещу летящата гад?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    Целта е в БЪЛГАРИЯ да няма говеда на 4 крака а само на 2 крака

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    http://ruse-news.com/atakuvat-komari...ko-ot-vazduha/

А това е отровата, с която ще се пръска:
    http://pcp-bg.com/wp-content/uploads...zopastnost.pdf

Интересен ми е карантинният период: 1-4 месеца
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Поредният мейл от МЗХ. Публикувам го без изменения и без коментари от моя страна:

Уважаеми колеги,
    Уважаеми пчелари,

Изпращам информация относно пръскането които ще се извършват за предотвратяване разпространението на Заразния нодуларен дерматит.

Моля направете всичко възможно информацията да достигне да всички пчелари, с кошери в тези райони.
    При получаване на нова информация ще ви информирам своевременно.

С уважение,
    Сийка Пеева

Препратено от Галин Михайлов на Марин Маринов, а той от своя страна го препраща в МЗХ на Сийка Пеева, която го препраща на всички пчеларски организации. Ето текста:

Поради влошени метеорологични условия се налага промяна в плана на работа в района по поречието на р.Дунав както следва:

От Силистра до границата на Област Монтана ще се третират площите на 14.06-16.06. При условие, че неблагоприятните условия се запазят, графика се измества напред във времето.
    Моля, потвърдете ни, че местната власт, ОДБХ-тата и пчеларите са уведомени. При условие, че не получим потвърждение от БАБХ, изчакваме до получаването му, за да продължим работа.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Днес вече беше изпратено протестно писмо до Ганчо Ганев. Ще попитам и г-н Матеев от името на всички пострадали и от името на бъдещите такива.
    ДО КОГА КАТО ЛИДЕРИ НА НАЦИОНАЛНИ ПЧЕЛАРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ТЪРПИТЕ ТОВА?
    ЩЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИТЕ ЛИ НА МИНИСТЕРСТВОТО МОЩНО И ЕДИНОДУШНО ЗА ДА ЗАЩИТИТЕ ВСИЧКИ ВАШИ ЧЛЕНОВЕ И КОЛЕГИ?
    ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО МИНИСТЕРСТВОТО И БАБХ ДА СПАЗЯТ РЕДА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ И КАК ЩЕ РАЗЧИТАМЕ НА ТЯХ ДА КОНТРОЛИРАТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НАРЕДБА 15 СЛЕД КАТО ТЕ САМИТЕ НЕ Я СПАЗВАТ?
    НАЦИОНАЛНИТЕ ПЧЕЛАРСКИ ЛИДЕРИ ЩЕ СПРАТ ЛИ МИГНОВЕНО ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА СЕЗИРАЙКИ ПРОКУРАТУРАТА АКО НЯМА ЧУВАЕМОСТ В МИНИСТЕРСТВОТО?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •