Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 236

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Демек,да не се доверявам на "аптекарите".Преди около 20-22 години използвах моспилан.На следващата и по следващата години си вършеши работата повече от перфектно,но след това.......
    Най-вероятно,уте ще взема Би-58,че и мн мравки има за трепане.....Благодаря ви!

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Кой ще каже - защо горчи краставицата и как да избегнем това?
    Въпросът е буквален, моля не споделяйте собствените си прегрешения...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Потребител
    Регистриран
    20.09.2011
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Кой ще каже - защо горчи краставицата и как да избегнем това?
    Въпросът е буквален, моля не споделяйте собствените си прегрешения...
    Защото не я поливаш.Иска много вода.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Бат Венци, няма проблем за доматите. Краставиците, мисля че ги разбират повече лишените от свобода? Ама и с тях няма проблем! Щом е за приказки- насреща съм! А и отдавна не съм ходил до Асеновград! Все пак съм фен на мавруда. А ракия от мавруд, намира ли се? Ако намериш начин да дойдеш на море пак ще оправяме зеленчукопроизводството?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    И ракия и вино се намират, имам приятел със седемдесет декара мавруд и по всяко време можем да го изнудим да бръкне в някоя изба. Ако имаш път към нашия край обаждай се. Решил съм да се науча да гледам домати. Тая зима ще се постарая да ти намеря хубав мавруд. Ако мога да дойда до морето за ден два ще се обадя, той Чанко е обещал да черпи една бира в Бургас и сигурно ще дойда да си я търся.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Болестите по доматите се развиват, когато има съчетание на влага и топлина. В ранна пролет, дъждовете са често явление, но тогава доматите не боледуват. Със затопляне на времето през месеците юни, юли и август, ако падне дъжд и намокри листата, болестите се развиват много бързо. Тогава обаче, започват да зреят доматите и пръскането с препарати не ми допада. Най-доброто решение е построяването на навес, който да ги пази от дъжда, но да пропуска светлината. Това е решението на проблема!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    На моите домати долните листа също съхнат, завръза е много по-малко в сравнени е с минали години, питах днес съседът ми, който е перфектен градинар и доматите му ще се счупят от плод, защо ми съхнат листата - и му откъснах няколко да ги види, според него е от малките бели мушици - белокрилки им каза, а аз никога не съм пръскал доматите против инсектициди, а е трябвало според него - в по-ранния период с Нуреле....каза ми да ги напръскам със Скор и един друг препарат, които имали карантинни срокове по 3дни....а за мани и др. болести знам за Куадрис - също с 3 дневен кар.срок - обирате озрелите домати, пръскате, и сле 72часа пак може да берете и ядете.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Инсектицидът е задължителен просто... Още докато са на разсад, преди да ги изкараш на двора. Някои от гадовете пренасят десетки вируси, свят да ти се завие ако вземеш да ги четеш.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    На моите домати долните листа също съхнат, завръза е много по-малко в сравнени е с минали години, питах днес съседът ми, който е перфектен градинар и доматите му ще се счупят от плод, защо ми съхнат листата - и му откъснах няколко да ги види, според него е от малките бели мушици - белокрилки им каза, а аз никога не съм пръскал доматите против инсектициди, а е трябвало според него - в по-ранния период с Нуреле....каза ми да ги напръскам със Скор и един друг препарат, които имали карантинни срокове по 3дни....а за мани и др. болести знам за Куадрис - също с 3 дневен кар.срок - обирате озрелите домати, пръскате, и сле 72часа пак може да берете и ядете.

И мои те така почнаха да съхнат.Пръсках нуреле и намалих да ги поливам и се оправиха.Поливането е важно но трябва да се внимава с него.

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2014
    Пчеларски район
    Сакар
    Да имаш впредвид,че карантинният срок на СКОР е 30 дни !!!

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •