Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 126

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Обема е излишно голям. Може да се свали поне на половина.
    Това е най-доброто на пазара
    http://pchelar.com/node/761
    Полското нуклеусче е почти същото отвътре като това на твоята снимка. Дори така като го гледам и размерите май са едни и същи. Вече е ясно откъде са копирали поляците - ха-ха ..... Аз пък реших да копирам от поляците и в моето нуклеусче вътрешните размери са идентични с тези на полските. Идеята ми беше да имам съвместимост на ниво рамки - полските да стават на моето сандъче и обратното. С две думи - твоята снимка, полското сандъче и моето сандъче са идентични по вътрешни размери.

На тебе моя обем ти изглежда по-голям защото рамките ми нямат странични летвички и освен това съм ги заредил с восъчни основи с размеро 9х9 сантиметра, а трябваше да са 10х10 или дори 11х11 см. Другото е, че в моя обем няма ваничката за течна храна, и затова изглежда по-голям. Това място обаче аз го заемам с чашката за кафе, така че всичко си остава същото.

Колкото до твърдата храна - нея просто съм решил да я слагам на дъното върху парче найлон. Мога да измисля и някаква елементарна стойка и да я слагам от двете страни на чашката, но засега не мисля, че конструкцията има нужда да бъде усложнявана. Все пак най-важното в нея е да бъде безкрайно евтина и да може да се изплати само с производството на една единствена майка. Втората майка вече трябва да е на печалба.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    .....Има си вентилации. Отвор за зареждане с пчели. Скрит вход против нападения. Ханеманова решетчица предпазваща майката да не попадне в храната. Специални места за поставяне на маточниците. Предпазно фолио за да може да се отваря и допълва хранилката без да излитат и безпокоят пчелите. Най-доброто е.
    Полското нуклеусче също си ги има всичките тези неща. Нали ти казах, че са копирали. Полското обаче струва 20 лева, а твоето - 45 лева. Моето пък ще струва под 10 лева - ха-ха ....

Ето малко снимки от полското, ако не си го виждал отблизо:

DSC00085.JPG

DSC00087.JPG

DSC00088.JPG

DSC00089.JPG

DSC00090.JPG

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    2015г. стартира проект за гледане на 5 пчелни семейства на територията на магазините HOMEMAX и проекта започна с 4 пчелни семейства в дървени кошери и 1 в кошер на Lyson. Поканиха ме на пролетния преглед в един от магазините и останах много очарован от състоянието на семейството в полския кошер. Беше 2 пъти по-развито от семействата в дървените кошери. Само, че доста му бяха понамалели запасите. Сега вече всички пчелни семейства са прехвърлени в кошери на Lyson.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    2015г. стартира проект за гледане на 5 пчелни семейства на територията на магазините HOMEMAX и проекта започна с 4 пчелни семейства в дървени кошери и 1 в кошер на Lyson. Поканиха ме на пролетния преглед в един от магазините и останах много очарован от състоянието на семейството в полския кошер. Беше 2 пъти по-развито от семействата в дървените кошери. Само, че доста му бяха понамалели запасите. Сега вече всички пчелни семейства са прехвърлени в кошери на Lyson.
    Гена , кога направи прегледа ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Ето два клипа, където се показва подробно направата на такъв нуклеус:

"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •