Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Говорил съм с опитни пчелари да видят кошера дано не е късно само.Кошера защото съм сигурен че се рои този дето се опитва да ме убива.Просто при него прегледите завършват по един и същи начин.Успявам да прегледам 2 или 3 пити и почваме гоненицата по двора.Даже имам и система всеки път гледам различни пити.То смешна работа но на начинаещ пчелар да се падне агресивен кошер е кошмар.За това начинаещите трябва да почваме с изкуствено оплодени майки

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    За това начинаещите трябва да почваме с изкуствено оплодени майки
    Това не го разбирам моля те поясни.

Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Това не го разбирам моля те поясни.
    Може и да бъркам но си мисля че ако си купя отводка от професионални майкопроизводители би трябвало майката заедно с придружаващите пчели да са минали някаква селекция.Тоест някой лоши генетични черти като агресията да са избегнати....доколкото е възможно

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    В интерес на истината нямам почти никакъв опит с купени майки ама едва ли са изкуствено осеменени щом са за продан (истината е че не знам) и понеже каза изкуствено оплодени майки затова попитах.
    Това е много мъглява територия за мен просто от любопитство попитах.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А за агресивния кошер има шанс като се е изроил да се пооправят нещата като измрът пчелите от старата майка дъщерята наследява само 25% от нея. Затова се сменя от друг кошер ама понякога става фокуса

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    А за агресивния кошер има шанс като се е изроил да се пооправят нещата като измрът пчелите от старата майка дъщерята наследява само 25% от нея. Затова се сменя от друг кошер ама понякога става фокуса
    Първо го опуши яко през входа така, че през капака да започне да излиза дим. След пет минути го отваряш и пак го опушваш яко, чак ти да не можеш да дишаш от дима. Слезат ли пчелите надолу, ги напръскваш със сироп или някакъв пробиотик. Почваш да ги ровиш, като не преставаш да пушиш и пръскаш.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Първо го опуши яко през входа така, че през капака да започне да излиза дим. След пет минути го отваряш и пак го опушваш яко, чак ти да не можеш да дишаш от дима. Слезат ли пчелите надолу, ги напръскваш със сироп или някакъв пробиотик. Почваш да ги ровиш, като не преставаш да пушиш и пръскаш.
    После, се събличаш по бански, взимаш един кози крак и ги почваш!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •