Здравейте,решил съм тази година да си правя само рояк .Как се прави ?
Здравейте,решил съм тази година да си правя само рояк .Как се прави ?
При мене се получи лесно.Направих си семействата силни за главната паша.Времето се прецака а аз не можах да направя нищо защото съм начинаещ.До тука си хванах 2 рояка по дърветата а имам само 2 кошера.Най важното е да имаш любопитни комшии които да ти звънят по телефона за всяка дреболия около кошерите.Например комши вчера пчелите бяха по цветята а днес ги няма и ме вкарват в такива размисли че ме заболява главата.
хаахах колега и аз съм така с комшиите на село ама те са англичани през къща саще я запиша на телефона някой път да се посмеете на развален англо-български.ПЧЕЛА КОТКА БЯГА КУЧЕ ХАПЕ РАДОООО ПРОБЛЕМММ
)))) Докато разбера че е отишла да види в двора новите новодомци си помислих че са я нападнали у тях пчелите цирка е пълен.
Погледни дали са разрушени маточниците като отвора е отдолу имаш излюпена и ако другите маточници са с дупки отстрани значи майката ги е ликвидирала и няма проблем.
Ама ако са си цели или има повечко майки ще хванеш още 2 рояка че и повечко (8-9 ден от първия обикновенно при добра метерология) и имай на в предвид че 2 и 3 рояци не се ловят така лесно по мобилни са.
И аз да питам:
- до пчелина има акациева гора, изкуствено младо насаждение, на редове. Виждам чушките от миналата година по клоните, а тази година цвят нямаше. На по-големите дървета в околността цвят бол, едни млади издънки /като храсти 2 м високи/ в двора ми също цъфтяха, а на тези не. Защо?
- до пчелина има и липова гора. На единичните липи наоколо виждам ниските клони, отрупани с цвят, всеки момент ще цъфнат. В гората няма нищо на ниските клони, а по високите не ми стига зрението да разгледам. Да не би в липовата гора цвят да има само по върховете и затова да не го виждам?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
А дано дано да стане така че захарта поскъпна а тая армия трябва да яде а и ние покрай нея те и треволяците дават ама липата си е липа.
Аз мисля че липовия мед е страхотен и не разбирам защо се продава на тази цена.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))