Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 305 от 683 ПърваПърва ... 205255295303304305306307315355405 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,041 до 3,050 от общо 6828
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Здравейте,решил съм тази година да си правя само рояк .Как се прави ?
    При мене се получи лесно.Направих си семействата силни за главната паша.Времето се прецака а аз не можах да направя нищо защото съм начинаещ.До тука си хванах 2 рояка по дърветата а имам само 2 кошера.Най важното е да имаш любопитни комшии които да ти звънят по телефона за всяка дреболия около кошерите.Например комши вчера пчелите бяха по цветята а днес ги няма и ме вкарват в такива размисли че ме заболява главата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    хаахах колега и аз съм така с комшиите на село ама те са англичани през къща са ще я запиша на телефона някой път да се посмеете на развален англо-български.ПЧЕЛА КОТКА БЯГА КУЧЕ ХАПЕ РАДОООО ПРОБЛЕМММ)))) Докато разбера че е отишла да види в двора новите новодомци си помислих че са я нападнали у тях пчелите цирка е пълен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    При мене се получи лесно.Направих си семействата силни за главната паша.Времето се прецака а аз не можах да направя нищо защото съм начинаещ.До тука си хванах 2 рояка по дърветата а имам само 2 кошера.Най важното е да имаш любопитни комшии които да ти звънят по телефона за всяка дреболия около кошерите.Например комши вчера пчелите бяха по цветята а днес ги няма и ме вкарват в такива размисли че ме заболява главата.
    Погледни дали са разрушени маточниците като отвора е отдолу имаш излюпена и ако другите маточници са с дупки отстрани значи майката ги е ликвидирала и няма проблем.
    Ама ако са си цели или има повечко майки ще хванеш още 2 рояка че и повечко (8-9 ден от първия обикновенно при добра метерология) и имай на в предвид че 2 и 3 рояци не се ловят така лесно по мобилни са.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    И аз да питам:
    - до пчелина има акациева гора, изкуствено младо насаждение, на редове. Виждам чушките от миналата година по клоните, а тази година цвят нямаше. На по-големите дървета в околността цвят бол, едни млади издънки /като храсти 2 м високи/ в двора ми също цъфтяха, а на тези не. Защо?
    - до пчелина има и липова гора. На единичните липи наоколо виждам ниските клони, отрупани с цвят, всеки момент ще цъфнат. В гората няма нищо на ниските клони, а по високите не ми стига зрението да разгледам. Да не би в липовата гора цвят да има само по върховете и затова да не го виждам?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Говорил съм с опитни пчелари да видят кошера дано не е късно само.Кошера защото съм сигурен че се рои този дето се опитва да ме убива.Просто при него прегледите завършват по един и същи начин.Успявам да прегледам 2 или 3 пити и почваме гоненицата по двора.Даже имам и система всеки път гледам различни пити.То смешна работа но на начинаещ пчелар да се падне агресивен кошер е кошмар.За това начинаещите трябва да почваме с изкуствено оплодени майки

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    За това начинаещите трябва да почваме с изкуствено оплодени майки
    Това не го разбирам моля те поясни.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А за агресивния кошер има шанс като се е изроил да се пооправят нещата като измрът пчелите от старата майка дъщерята наследява само 25% от нея. Затова се сменя от друг кошер ама понякога става фокуса

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    И аз да питам:
    - до пчелина има и липова гора. На единичните липи наоколо виждам ниските клони, отрупани с цвят, всеки момент ще цъфнат. В гората няма нищо на ниските клони, а по високите не ми стига зрението да разгледам. Да не би в липовата гора цвят да има само по върховете и затова да не го виждам?
    На сянка няма цвят. И аз залагам на обилна липова паша никога не е имало две поредни години провал на липата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А дано дано да стане така че захарта поскъпна а тая армия трябва да яде а и ние покрай нея те и треволяците дават ама липата си е липа.
    Аз мисля че липовия мед е страхотен и не разбирам защо се продава на тази цена.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    И аз да питам:
    - до пчелина има акациева гора, изкуствено младо насаждение, на редове. Виждам чушките от миналата година по клоните, а тази година цвят нямаше. На по-големите дървета в околността цвят бол, едни млади издънки /като храсти 2 м високи/ в двора ми също цъфтяха, а на тези не. Защо?
    За липовите насаждения в гората е така, както се съмняваш, а и те цъфтят около 14 дена след тези в града.
    Що се касае до въпроса ти за акацията, то зависи от местонахождението, т.е сянката и слънцето.

Страница 305 от 683 ПърваПърва ... 205255295303304305306307315355405 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •