Днес прегледах какво е положението след роевата треска.
Започвам и първия без майка, втория без майка, третия без майка. Мисля си очаквах да е зле ама това е прекалено, но от там на татък 41 кошера всички с работещи майки и нито един в роево. След това прегледах как върви оплождането на новите майки и там още по добре от 39 броя, 32 оплодени 6 неоплодени и 1 търтовка.
Не помня от кога не съм се прибирал доволен от пчелина, но днес съм яко на кеф. Има добър принос наслагали са нектар в магазините, тези който бяха в роево са поотслабвали, но ще се оправят до слънчогледа.
Започнал си ги от грешния край. Миналата седмица се бях отчаял че ще умрат от глад и обмислях вариант за масово спасително подхранване, но днеска установих че от ливадата има доста добър принос и се надявам до липата да се запасят и ако времето е благосклонно и за мен да донесат нещо (специално за това ходих в близкия манастир и палих свещи)
![]()
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Remi, дано не си прав. При мен липата е само поддържаща паша. Има разлика с акацията, която се състои в това, че липата цъфти повече време, тъй като има няколко сорта липи и цъфтят на периоди. Гледам си записките от миналата година - първата липа е цъфнала на 29 Май, а последните са прецъфтяли в началото на Юли.
Заради лошото време явно цъфтежа на всички култури си влезе в нормалния график, след като рапицата цъфна почти месец по-рано в сравнение с други години. И така чакаме слънчогледа, както обикновено в началото на Юли.
При пчелите има мед, защото има ред!
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
http://www.accuweather.com/bg/bg/lov...onyr=6/01/2016
тоя сайт малко не е верен колега
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))