Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 244 от 677 ПърваПърва ... 144194234242243244245246254294344 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,431 до 2,440 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Колеги липата пусна първите цветове как е при вас?

Чакаме я тези дни, почти са се пукнали пъпките.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес прегледах какво е положението след роевата треска.
    Започвам и първия без майка, втория без майка, третия без майка. Мисля си очаквах да е зле ама това е прекалено, но от там на татък 41 кошера всички с работещи майки и нито един в роево. След това прегледах как върви оплождането на новите майки и там още по добре от 39 броя, 32 оплодени 6 неоплодени и 1 търтовка.
    Не помня от кога не съм се прибирал доволен от пчелина, но днес съм яко на кеф. Има добър принос наслагали са нектар в магазините, тези който бяха в роево са поотслабвали, но ще се оправят до слънчогледа.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Започвам и първия без майка, втория без майка, третия без майка. Мисля си очаквах да е зле ама това е прекалено, но от там на татък 41 кошера всички с работещи майки и нито един в роево. След това прегледах как върви оплождането на новите майки и там още по добре от 39 броя, 32 оплодени 6 неоплодени и 1 търтовка.
    Не помня от кога не съм се прибирал доволен от пчелина, но днес съм яко на кеф. Има добър принос наслагали са нектар в магазините, тези който бяха в роево са поотслабвали, но ще се оправят до слънчогледа.

Наистина добър процент на оплождане.При мен процента до този момент даже не е 50% ,а имаше слънчеви дни.....

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Наистина добър процент на оплождане.При мен процента до този момент даже не е 50% ,а имаше слънчеви дни.....
    При мен от близо 70 отводки само една търтовка.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Започвам и първия без майка, втория без майка, третия без майка. Мисля си очаквах да е зле ама това е прекалено, но от там на татък 41 кошера всички с работещи майки и нито един в роево.
    Започнал си ги от грешния край. Миналата седмица се бях отчаял че ще умрат от глад и обмислях вариант за масово спасително подхранване, но днеска установих че от ливадата има доста добър принос и се надявам до липата да се запасят и ако времето е благосклонно и за мен да донесат нещо (специално за това ходих в близкия манастир и палих свещи)

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	20160530_195531.png
Прегледи:      205
Размер:	614.8 KB
ID:	6803

Име:	20160530_195553.png
Прегледи:      204
Размер:	541.4 KB
ID:	6804

Тц тц... търпение нямаха, отвориха се първите пъпки на най-долните клонове и веднага ги нападнаха

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията

Име:	20160530_195531.png
Прегледи:      205
Размер:	614.8 KB
ID:	6803

Име:	20160530_195553.png
Прегледи:      204
Размер:	541.4 KB
ID:	6804

Тц тц... търпение нямаха, отвориха се първите пъпки на най-долните клонове и веднага ги нападнаха
    Акация №2
    http://www.accuweather.com/bg/bg/lov...onyr=6/01/2016
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Remi, дано не си прав. При мен липата е само поддържаща паша. Има разлика с акацията, която се състои в това, че липата цъфти повече време, тъй като има няколко сорта липи и цъфтят на периоди. Гледам си записките от миналата година - първата липа е цъфнала на 29 Май, а последните са прецъфтяли в началото на Юли.

Заради лошото време явно цъфтежа на всички култури си влезе в нормалния график, след като рапицата цъфна почти месец по-рано в сравнение с други години. И така чакаме слънчогледа, както обикновено в началото на Юли.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Remi, дано не си прав. При мен липата е само поддържаща паша. Има разлика с акацията, която се състои в това, че липата цъфти повече време, тъй като има няколко сорта липи и цъфтят на периоди. Гледам си записките от миналата година - първата липа е цъфнала на 29 Май, а последните са прецъфтяли в началото на Юли.

Заради лошото време явно цъфтежа на всички култури си влезе в нормалния график, след като рапицата цъфна почти месец по-рано в сравнение с други години. И така чакаме слънчогледа, както обикновено в началото на Юли.
    Долу-горе и при мен същото вече започна да цъфти но съм приготвил и резервни съндъци . Чува се едно силно бучене все едно е излязъл рой а те яхнали първата цъфнала
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    http://www.accuweather.com/bg/bg/lov...onyr=6/01/2016
    тоя сайт малко не е верен колега

Страница 244 от 677 ПърваПърва ... 144194234242243244245246254294344 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •