Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 39

Тема: Роене

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Според мен само теоретично има 2 положения излюпват се млади майки избиват се остава една млада и е много дебела и не може да мине през ханемановата решетка идваш пускаш я и се запложда и всичко е добре.
    Другия вариант според мен по вероятния излюпва се майка минава през ханемановата решетка и се рой.Този въпрос го бях поставял на доц. Първулов чрез негов ученик и доцента е отговорил -трябва да се експериментира.
    Мисля че ако ставаше щеше да го има в пчеларската литература впрочем и някъде в дебрите на архива на форума го имаше коментирано и то няколко пъти на различни места ама не се сещам в кои теми. А това кой знае какъв стрес ще е за пчелите.
    Проблема е и че като огранича майката търтеите също не могат да излизат и се заклещват на ХМ и цялата се запълва с тях.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Проблема е и че като огранича майката търтеите също не могат да излизат и се заклещват на ХМ и цялата се запълва с тях.
    При мен влизат в хранилката/храня със суха захар/и е отварям от време на време да излетят.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •