Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 63 от 72 ПърваПърва ... 13536162636465 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 621 до 630 от общо 718
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Може би размера на рамката но това е само предположение. Тази година голяма част от лежаците ми се изроиха едно и двусемейни, имаха достатъчно празно място и градеж на уви. Като пример едносемеен 26 рамков 11-12 рамки пило разновъзрастно 3 пити прашецо медови изградил 7-8 рамки останалите празни и се опита да хване гората но... Тази година планирам да заселя два украинеца и един кениец та да видим къде е заровено кучето:-) .
    Кучето е заровено в климата, а не в кошера. Може да има обем за строеж но не влезне ли развит кошер в главна паша ще се изрои.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Кучето е заровено в климата, а не в кошера. Може да има обем за строеж но не влезне ли развит кошер в главна паша ще се изрои.
    Основните семейства влезнаха доста силни в пашата .. която я нямаше следващ проблем
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Според мен една част от кучето е в млада майка на една зима+яко разширение.Тази година от 30бр. 7 са в роево и всичките с майки от 2014г. имам и други майки от 2014 +късни отводки от 2015г. за сега все още не са влезнали в роево (това разбира се не значи че няма да ме изненадат има време).

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Според мен една част от кучето е в млада майка на една зима+яко разширение.Тази година от 30бр. 7 са в роево и всичките с майки от 2014г. имам и други майки от 2014 +късни отводки от 2015г. за сега все още не са влезнали в роево (това разбира се не значи че няма да ме изненадат има време).
    при мен имаше и млада майка и ранно разширение и то ударно и пак.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Основните семейства влезнаха доста силни в пашата .. която я нямаше следващ проблем
    там е белята че я нямаше а семействата беха много развити.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    при мен имаше и млада майка и ранно разширение и то ударно и пак.
    Имам в предвид по голям % а и има още време - юни а и юли съм виждал роене.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Имам в предвид по голям % а и има още време - юни а и юли съм виждал роене.
    :-)Имам толково много място за отводки +
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Аз направих отводки в началото на април и сега те ми се роят. Не е до майките.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ами не знам какво да кажа то тези насекоми непрекъснато ме изумяват тъкмо си помисля че съм научил А-Б-В-то за тях и ще мина 1 клас и те вземат че направят нещо и ме върнат на поправителен и айде пак в 1 клас.
    Абе голями калпазани са и като си наумят нещо твърдо си действат по въпроса и ако човек е по лабав като мен няма управия.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ами не знам какво да кажа то тези насекоми непрекъснато ме изумяват тъкмо си помисля че съм научил А-Б-В-то за тях и ще мина 1 клас и те вземат че направят нещо и ме върнат на поправителен и айде пак в 1 клас.
    Абе голями калпазани са и като си наумят нещо твърдо си действат по въпроса и ако човек е по лабав като мен няма управия.
    Ааааа как така лабав, мести го в другия крачол и да не ти пука. Колкото по малко ги мислиш/претесняваш/толкова по добре за теб и за пчелите. Според мен, пчеларите трябва да ги води преди всичко любопитството.

Страница 63 от 72 ПърваПърва ... 13536162636465 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •