Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Опитах се да снимам, но не се получи, не можах да документирам. Все пак брат ми е свидетел. Не става въпрос за една майка а за няколко :-) :-) :-) :-) :-) все пак за всичко си има причина, но трябва да пиша дълго а предпочитам да го разказвам на маса. Не познавам писателите на пчеларска литература, но съм чувал, че не отглеждат пчели, а ги гледат само :-) :-) :-) :-) и много преписвали един от друг.

пс-тази година е само за експерименти :-) :-) :-) :-)
    Искаш да кажеш че си станал свидетел на колективен брачен полет така ли да разбирам писаното от теб? Ако кажеш че са и излезли от един кошер е направо за досиетата хикс.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Искаш да кажеш че си станал свидетел на колективен брачен полет така ли да разбирам писаното от теб? Ако кажеш че са и излезли от един кошер е направо за досиетата хикс.
    Не бяха излезли от един кошер, но всичките бяха сестри, цели 8 бр. Накратко- намирам кошер в който започват да се излюпват майки, от тях вземам 8 рамки с майчила и правя 8 отводки, като им затварям входовете. Отивам след два дена и им отварям входовете в 17 часа малко преди да завали. Около мен има дървета, но между тях има отворено пространство. Цялото пространство се напълни с пчели и се чуваше яко бучене от търтейте, почнаха да се виждат майките гонени от търтейте като грозд/не летяха много бързо/. В крайна сметка една от майките се изхитри и повлече летящата/прибиращата/се пчела и оформиха рояк на един клон :-) :-) :-) :-) .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Не бяха излезли от един кошер, но всичките бяха сестри, цели 8 бр. Накратко- намирам кошер в който започват да се излюпват майки, от тях вземам 8 рамки с майчила и правя 8 отводки, като им затварям входовете. Отивам след два дена и им отварям входовете в 17 часа малко преди да завали. Около мен има дървета, но между тях има отворено пространство. Цялото пространство се напълни с пчели и се чуваше яко бучене от търтейте, почнаха да се виждат майките гонени от търтейте като грозд/не летяха много бързо/. В крайна сметка една от майките се изхитри и повлече летящата/прибиращата/се пчела и оформиха рояк на един клон :-) :-) :-) :-) .
    Така си и помислих че се е формирал рояк. Мерси за разяснението.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •