Някои чувал ли е за фирма Бул Фед от Пловдив била българо-гръцка и търсела био мед основно но купувала и конвенционален - обаждаха ми се днес да се интересуват за акация?
Някои чувал ли е за фирма Бул Фед от Пловдив била българо-гръцка и търсела био мед основно но купувала и конвенционален - обаждаха ми се днес да се интересуват за акация?
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Чиста акация НЯМА НИКЪДЕ ......![]()
Това е така, защото дори и пчелина да е в центъра на 1500 декара акациева гора (имам такъв), пак в гората между дърветата цъфтят някакви билки, които замърсяват меда.
Иначе за Северния централен регион пак грешиш. На много места има изкуствено засадени акациеви гори още от социалистическо време. А в подбалкана (което съще е Северен централен регион, акация има под път и над път.
За да се извади чист акациев мед, трябва кошерите в пчелина да се преценяват един по един. Някои от тях наистина са събирали само акация и нищо друго. Техния мед трябва да се отдели и да не се смесва с останалия мед от пчелина.
В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))