Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 287 от 683 ПърваПърва ... 187237277285286287288289297337387 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,861 до 2,870 от общо 6828
    Днес като отворих кошера видях няколко неща които не разбирам.Кошера е 10 рамков Дадан Блат 1 Между магазина и плодника имаше изхвърлени едри ларви с големина около 5 мм и около 50 на брой. 2 В плодника имаше доста пчели 10 рамки плътно от двете страни плюс много пчели покрили дъното плътно даже висяха и от питите.Освен това бяха така слепили питите ,че едвам успях да извадя няколко 3 Крайните магазини пити не бяха изградени а средните ги бяха изградили може би с дебелина 3,5 см. За жалост не можах да проверя за маточници защото времето беше лошо кошера агресивен и ме понабоцкаха през панталоните.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ако между магазинната рамка и плодниковата има по голямо разстояние пчелите изграждат далаче майката осеменява с търтей по това време дигаш магазина къса се далака и търтиевите ларви падат на рамките.
    Предположение

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако между магазинната рамка и плодниковата има по голямо разстояние пчелите изграждат далаче майката осеменява с търтей по това време дигаш магазина къса се далака и търтиевите ларви падат на рамките.
    Предположение
    На мен ми се е случвало многократно, така,че и аз така предполагам!

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Премести неизградените пити в средата да ги изградят по бързо. И ако не вземеш мерки този кошер с тези бездействащи пчели може да го гониш по дърветата

Питите ги преместих в средата стори ми се логично.Днес цял ден издирвам опитен пчелар да направи ме отводка но ми отказват заради лошото време.Накрая ще се пробвам сам.То аз майката едва ли ще намеря но си мисля за някакво аматъорско изпълнение .Мисля да разделя кошера на две като и в двата да оставя прясно пило и да се надявам там където няма майка да си направят свищева.Не съм наясно дали агресивен кошер ако си направят друга майка дали пак няма да си запазят агресията.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Питите ги преместих в средата стори ми се логично.Днес цял ден издирвам опитен пчелар да направи ме отводка но ми отказват заради лошото време.Накрая ще се пробвам сам.То аз майката едва ли ще намеря но си мисля за някакво аматъорско изпълнение .Мисля да разделя кошера на две като и в двата да оставя прясно пило и да се надявам там където няма майка да си направят свищева.
    Прочети в книгите за ДЕЛЕНЕ НА ПОЛОВИНА, и действай.

Чета много ама ми трябва и опит.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Чета много ама ми трябва и опит.
    Ще “набиеш гърди“ споко....е нема да стане за 2 месеца... Па после след години ще ти писне и да ги делиш и ще се чудиш какво да ги правиш...... и ще се сещаш как си бил в началото.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Ники трябва ти кураж. В кошера който си остава на мястото остави 4 рамки като гледаш да има прашец, мед и прясно пило. В отводката сложи 6-те рамки пак с прясно пило мед и прашец. Не търси майка.
    Направи го сам и като се получи ще добиеш самочувствие.

Ясно летящата пчела ще се върне същото място и ще се изравнят по сила.Новия кошер мисля да сложа на половин метър в страни от стария.Това достатъчно ли е

Страница 287 от 683 ПърваПърва ... 187237277285286287288289297337387 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •