Ако между магазинната рамка и плодниковата има по голямо разстояние пчелите изграждат далаче майката осеменява с търтей по това време дигаш магазина къса се далака и търтиевите ларви падат на рамките.
Предположение
Ако между магазинната рамка и плодниковата има по голямо разстояние пчелите изграждат далаче майката осеменява с търтей по това време дигаш магазина къса се далака и търтиевите ларви падат на рамките.
Предположение
Премести неизградените пити в средата да ги изградят по бързо. И ако не вземеш мерки този кошер с тези бездействащи пчели може да го гониш по дърветата![]()
Питите ги преместих в средата стори ми се логично.Днес цял ден издирвам опитен пчелар да направи ме отводка но ми отказват заради лошото време.Накрая ще се пробвам сам.То аз майката едва ли ще намеря но си мисля за някакво аматъорско изпълнение .Мисля да разделя кошера на две като и в двата да оставя прясно пило и да се надявам там където няма майка да си направят свищева.Не съм наясно дали агресивен кошер ако си направят друга майка дали пак няма да си запазят агресията.
Чета много ама ми трябва и опит.
Ники трябва ти кураж. В кошера който си остава на мястото остави 4 рамки като гледаш да има прашец, мед и прясно пило. В отводката сложи 6-те рамки пак с прясно пило мед и прашец. Не търси майка.
Направи го сам и като се получи ще добиеш самочувствие.
Тея пчели дето се лепят по дрехите са повечето млади....падат от питата и се захващат и пълзят. Рядко жилят. Споко. Ако е много агресивен кошера първо смени майката, после прави отводки.....
П.П. Прелката я отвори.....летящите такаи така ще се върнат.....
Аз да я намеря пущината много пчела е .Ще трябва да чакам като понамалеят пчелите
В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))