Е за такова чудо не съм и чел камо ли видял.Ще има да се чудя поне няколко дена.
всичките 4 ройчета ги хванах и ги видях трите ги обединих в един кошер с младите майки, този със старата го подарих. Но той излезна последен с едно миниройче. Това роене противоречи на всяка логика освен да са самосменни роеве не мисля, че може да се обясни подруго яче
Вчера и аз ходих да помогна на един колега с подобен проблем.Оказа се че са 2 роя от 1 кошер един малък и един голям.Преди съм виждал роеве с повече от 1 майка,но след няколко минути след като го хвана ги избиваха оставаше само една.
Теория има, а мед няма.
Тези рояци могат да ни потрябват за слънчогледа сега в момента се чудя на тази таблица да обединявам ли да разделям ли майки ли да сменям
таблица на един украински пчелар зимува 225 бр. а лятото стават 700бр.
Резултатите след медосбор получени при различни технологии:
Наименование на технологията за отгл. на пчели Медосбор 2004 г. 2005 г.
Традиционна технология без деление на семейството 39,5 кг 24,7 кг
Семейство + 1 отводка. Работят независимо 98,1 кг 48,6 кг
Семейство + 2 отводки. Обединяват се всички преди
главната паша 124,4 кг. 70,2 кг
Семейство + 2 отводки. Работят независимо на
главната паша 190,8 кг 102 кг
А това са му кошерите нарича ги многокорпусни интересното е че не се интересувам от технологията му и видът на кошерите а с какви хора ще трябва да се конкурираме за германския пазар добре е че се е преместил на северозапад
![]()
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))