Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
Не ме разбра, падането на цената на меда, не означава падане на цените на кошери, майки и отводки със същия процент.
Трябва да излизам, иначе щяхме да заформим една хубави дискусия. Ама...ще ти дам хляб за размисъл:
Един бизнесмен твърдеше, че ще вкара восък на 8 лева. Целта му беше да манипулира пчеларите да си продадат восъка. Директно му казах, че ще купя всичко, което има, но след изследвания в SGS(имат офис и лаборатория тук). Седя и си чакам вече 3-4 месеца. За по-малко от седмица щях да го продам и да изкарам за почивката това лято. Нали се сещаш какво щеше да се случи, ако сериозно разчитах на внос на цена 8 лева и бях вложил време, труд и пари...
Затова предпочитам да работя само с хора на които мога да разчитам и много рядко се случва да ме подведат.
Другият случай е с 700-те тона украински мед във Варна. СЪЩАТА РАБОТА!

Щом такива бизнесмени могат да манипулират пазара, аз имам 10 тона мед от шипки на паркинга на Метро.

П.С По-късно, ако си на линия ще говорим още за такива изпълнения.
Всеки има правото ДА СЕ ОПИТВА ДА МАНИПУЛИРА ПАЗАРА. Нали рекламите по телевизията са точно това. Ами рекламите по радиото, по списанията, по билбордовете и т.н.

Свещенно право на всеки е да се опитва да убеди потенциалните си купувачи, че неговата стока струва повече от това, което тя в действителност струва. И ако успее - прибира дивидентите (печалбата). Ако не - ближе рани (от разходите за рекламната кампания).

Нима пчеларите не се опитват да направят същото, пишейки във форума как тук или там меда се изкупува на баснословни цени или се продава в магазините на баснословни цени. Ха-ха ..... критикуваме изкупвачите, но ние-пчеларите също владеем тези заблуждаващи МАНИПУЛАЦИОННИ ТЕХНИКИ и въобще не се свеним да ги използваме. Ами близко до ума е, че и изкупвачите ще правят същото, опитвайки се да свалят цената посредством манипулации ...... Имат го това право. Въпросът е защо вие им се връзвате?