Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Пазара за съжаление работи точно така. Една стока струва точно толкова, колкото пари е склонен да даде някой купувач. Ни повече, ни по-малко. И никой не се интересува колко много труд, пари или материали са вложени в тази стока.

В пазарната икономика КУПУВАЧА КОЛИ И БЕСИ. Той трябва да се раздели с нещо високоликвидно (пари) и да ги замени за нещо нисколиквидно (стока). Това е трудната страна на въпроса, а не обратното. Самите вие знаете колко трудно се разделяте със живи пари, и как правейки това вие БЕЗЖАЛОСТНО сте готови да ИЗНУДИТЕ продавача, без да ви пука дали той ще фалира при такива ниски цени или не.
Не ме разбра, падането на цената на меда, не означава падане на цените на кошери, майки и отводки със същия процент.
Трябва да излизам, иначе щяхме да заформим една хубави дискусия. Ама...ще ти дам хляб за размисъл:
Един бизнесмен твърдеше, че ще вкара восък на 8 лева. Целта му беше да манипулира пчеларите да си продадат восъка. Директно му казах, че ще купя всичко, което има, но след изследвания в SGS(имат офис и лаборатория тук). Седя и си чакам вече 3-4 месеца. За по-малко от седмица щях да го продам и да изкарам за почивката това лято. Нали се сещаш какво щеше да се случи, ако сериозно разчитах на внос на цена 8 лева и бях вложил време, труд и пари...
Затова предпочитам да работя само с хора на които мога да разчитам и много рядко се случва да ме подведат.
Другият случай е с 700-те тона украински мед във Варна. СЪЩАТА РАБОТА!

Щом такива бизнесмени могат да манипулират пазара, аз имам 10 тона мед от шипки на паркинга на Метро.

П.С По-късно, ако си на линия ще говорим още за такива изпълнения.