Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 235 от 677 ПърваПърва ... 135185225233234235236237245285335 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,341 до 2,350 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Е той не се коси за това, че е развил силни семейства и т.н. Това повечето го можем. Яд го е, че не е нацелил момента, па това малцина го могат. И си е за яд работата, ама нищо де, не може само цветя и рози...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Аз споделям от няколко години правилото, че на пролет трябва да си с 30% празни кошери. А дали е правилно, всеки сам си преценя.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Е той не се коси за това, че е развил силни семейства и т.н. Това повечето го можем. Яд го е, че не е нацелил момента, па това малцина го могат. И си е за яд работата, ама нищо де, не може само цветя и рози...
    Има случаи в които каквото и да направиш все ще е грешка. Трябва да се взимат решения при липса на информация която да изрисува цялата картина. При мен случая беше точно такъв. Мрстих 4 дни на акация като бях подговил нещата за 4 дни местене и 3-4дни. лошо време. Ситуацията с времето се зговни тотално и валя 12 дни без да спре и постовнно прогнозата беше че до два дни спира. Това в ситоация на акация която беше забеляла а започна да отваря в дъждовете. Трябваше ми широк плодник срещу роене но нито имаше много шанс за отваряне при нон стоп дъжд и 8 градуса макс температура нито ми се разширяваше защото влизам в паша и не е добре да я посрещам с много открито пило пък и нали до два дни се оправя и взех решение да изчакам. Резултат малко под 200 семейства в роево. Лошо нали. Ако бях направил невъзможното (обичам такива предизвикателства) и бях разшерил щях да имам пило и нула акация а местенето за тази паша си е скъпичко а рсзходите трябва да се покриват. Пък и въпросното пило като дойде ред да се излюпи пак щеше да е .... Така това шибано втеме може да те прецака колкото и знания и въображение да имаш. Към днешна дата виждам какво е можело да направя ама има една поговорка - Като се обърне колата пътища много.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Днес преди поредния дъжд сръбските лепотици - карники намериха пристан при видински медоносни пчели. Отводките ги направих така, че да се отчетат в слънчогледа. Ако мед няма, материал за отводки има

cat.jpg
    Keep Walking...

Наблюдател
    Регистриран
    16.09.2015
    Така е колега аз от 60 бр. - 20 роя .До момента,ужас!
    Едно е да желаеш.Второ е да можеш.Трето е да го направиш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Положението става лошо, даже критично от към храна. Прегледах 4 от кошерите хубавото, е че мяма наново заложени маточници, но лошото е че няма венци с мед на питите само по 1 пита с нектар и над 10 пити изцяло с пило. По килограм мед в кошер УЖАС. Сега правя сироп.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    За това говорех. Овладяваш роенето за сметка на меда. И в двата случая си вътре. Многокорпусния кошер дава още една възможност която е компромис но ще ви оставя да се сетите сами. Многократно е споменавана.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И пак вали, чакам да спре да ги нахраня. Вече непомня от колко дни не е спирало. В градината всичко изгни, ако спре да вали някога ще се сади всичко на ново.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    И при мен най-добрите кошери са гладни. Вчера разглобих 3 бр. и в тях имаше между 6-8 кг мед, което за три корпуса пчела си е направо нищо. Принос почти никакъв. Виж тези които са средна хубост, напротив може да се вземе по някоя рамка с медец. Абе, общо взето, всичко е взето Днес купих захарчица, та утре ще ги почерпя по една хранилка. Акацията отмина, другата седмица чакам блок около 400-500 дка с грах да цъфне, та ще видя дали ще има някакъв принос на нектар от него, ако ли не "Горнооряховските заводи" ще работят за нас.
    В града е значително по-добре положението от към принос. От четирите бройки които са тук към момента може да се врътнат не под 2-2,5 тенекета без да им се отрази на развитието. Към момента аморфата започва да цъфти, а след нея идват каталпата и липата.

А, ето я и Атанаска 25788 кацнала на цветчето

am.jpg
    Този пост е редактиран от zayo; 15.05.2016 в 15:29.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    И при мен най-добрите кошери са гладни. Вчера разглобих 3 бр. и в тях имаше между 6-8 кг мед, което за три корпуса пчела си е направо нищо. Принос почти никакъв. Виж тези които са средна хубост, напротив може да се вземе по някоя рамка с медец. Абе, общо взето, всичко е взето Днес купих захарчица, та утре ще ги почерпя по една хранилка. Акацията отмина, другата седмица чакам блок около 400-500 дка с грах да цъфне, та ще видя дали ще има някакъв принос на нектар от него, ако ли не "Горнооряховските заводи" ще работят за нас.
    В града е значително по-добре положението от към принос. От четирите бройки които са тук към момента може да се врътнат не под 2-2,5 тенекета без да им се отрази на развитието. Към момента аморфата започва да цъфти, а след нея идват каталпата и липата.
    Tи си супер 6-7кг. моите натиснаха да ядът търтеевото пило. Имах по над 10кг. след като извадих рапицата, но изглежда принуса е нулев и са го изяли всичкия. В градината имам цветя и по тях не виждам пчели за разлика около комините от празни пити е пълно, по отводките гъмжи от разузнавачи, някоя ще даде фира скоро време. Вчера налях една хранилка утре отивам пак и така докато стабилизират малко.
    И пак заваля

Страница 235 от 677 ПърваПърва ... 135185225233234235236237245285335 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •