Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Добре дошли в Българският форум за пчелари.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Страница 78 от 121 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 771 до 780 от общо 1210
  1. #771
    Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Мнения
    112
    Нормално ли е собствено производство инвертиран сироп да получава кристализация отново. Направен е по рецептата на Матеев с цвеклова захар. Спазени са всички необходими изисквания. Температура, pH, време. Бъркалката се включва през 15мин. и работи 5мин. Налях сиропа в шишета и за месец и половина кристализира отново, кристалите са меки на размер около 1/2 от твърдото им състояние. Сиропа ми е 3 пъти по гъст от този в магазините. Нормално ли е да кристализира отново?
    И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!

  2. #772
    Аз проблема с кристализирането си го реших, като вместо 70% вече го правя на 65%. Това е .......

  3. #773
    Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Мнения
    112
    А ако си го правя 70/30 и след инвертирането го разреда с вода +5% . Може ли или отново ще кристализира?
    И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!

  4. #774
    Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Мнения
    104
    Чудно ми е защо купешкия не се захаросва но явно и там не е 70 процентов а го дават за тъкъв

  5. #775
    Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Мнения
    67
    Здравейте колеги , след производство на сиропа , слагате ли му някакъв консервант против вкисване ?

  6. #776
    Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Мнения
    203
    Случайно да продавате сироп?Матеев аз примерно веднага бих си взел от вас инвертиран сироп,при тази цена която прочетох и да си сложите надценка пак е по-евтино от купешките

  7. #777
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Понеже тази година го играя откривател, реших да се пробвам с малко инверт.Рецептата е от тука някъде. Сложих 4 литра вряла вода + 14 кг захар +2 кг мед.Два дни бъркам с миксера, но няма промяна в консистенцията.Постоянно се утаява захарта на дъното. Имаше някакъв срок, за който трябва да стане, но не го помня.Ако някой е правил по подобна рецепта да помага.

  8. #778
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Мнения
    2,590
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Понеже тази година го играя откривател, реших да се пробвам с малко инверт.Рецептата е от тука някъде. Сложих 4 литра вряла вода + 14 кг захар +2 кг мед.Два дни бъркам с миксера, но няма промяна в консистенцията.Постоянно се утаява захарта на дъното. Имаше някакъв срок, за който трябва да стане, но не го помня.Ако някой е правил по подобна рецепта да помага.
    Опитваш се да направиш сироп 80% захар и 20% вода.
    Имаш около 90% инвертиран сироп и около 10% захар по дъното.
    1. Ако успееш да го направиш с тази рецепта, ще си за Нобелова награда по химия
    2. Не си заслужава да правиш сироп с повече захар от 70%. Тоест на 7кг захар, 3кг вода. Всъщност трябва да гониш около 65-67%, но това сме го говорили, само да има кой да чете.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

  9. #779
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Опитваш се да направиш сироп 80% захар и 20% вода.
    Имаш около 90% инвертиран сироп и около 10% захар по дъното.
    1. Ако успееш да го направиш с тази рецепта, ще си за Нобелова награда по химия
    2. Не си заслужава да правиш сироп с повече захар от 70%. Тоест на 7кг захар, 3кг вода. Всъщност трябва да гониш около 65-67%, но това сме го говорили, само да има кой да чете.
    Четене-четене,но трябва да има кой да помни. Ако сложа още 2, 5 л вода ще стане ли?

  10. #780
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Мнения
    2,011
    Ако добавиш достатъчно вода за 66% сироп, ще стане.

    И аз пробвах нещо такова и като му добавих вода стана.
    Сега използвам следната рецепта:

    Инвертиран сироп 66% 13,5 кг.

    вода 4,00 л.
    захар 8,00 кг.
    мед1 1,00 кг.
    мед2 0,50 кг.
    лимонена киселина 2,50 гр.
    морска сол 1,50 гр.
    13,50 кг.

    Водата завира.
    Сипва се с постоянно бъркане захарта.
    Когато температурата падне до 35*С се добавя мед, лимонена киселина и сол.
    Сместа се подгрява до 40*С и периодично се разбърква.
    Когато нерзтворената захар остане 5-6мм. на дъното се добавя мед2.

    П.п. Мед2 забравям да го добавя. Успех!

 

 
Страница 78 от 121 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •