Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
Понеже тази година го играя откривател, реших да се пробвам с малко инверт.Рецептата е от тука някъде. Сложих 4 литра вряла вода + 14 кг захар +2 кг мед.Два дни бъркам с миксера, но няма промяна в консистенцията.Постоянно се утаява захарта на дъното. Имаше някакъв срок, за който трябва да стане, но не го помня.Ако някой е правил по подобна рецепта да помага.
Опитваш се да направиш сироп 80% захар и 20% вода.
Имаш около 90% инвертиран сироп и около 10% захар по дъното.
1. Ако успееш да го направиш с тази рецепта, ще си за Нобелова награда по химия
2. Не си заслужава да правиш сироп с повече захар от 70%. Тоест на 7кг захар, 3кг вода. Всъщност трябва да гониш около 65-67%, но това сме го говорили, само да има кой да чете.