Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Мнения
    2,590
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Понеже тази година го играя откривател, реших да се пробвам с малко инверт.Рецептата е от тука някъде. Сложих 4 литра вряла вода + 14 кг захар +2 кг мед.Два дни бъркам с миксера, но няма промяна в консистенцията.Постоянно се утаява захарта на дъното. Имаше някакъв срок, за който трябва да стане, но не го помня.Ако някой е правил по подобна рецепта да помага.
    Опитваш се да направиш сироп 80% захар и 20% вода.
    Имаш около 90% инвертиран сироп и около 10% захар по дъното.
    1. Ако успееш да го направиш с тази рецепта, ще си за Нобелова награда по химия
    2. Не си заслужава да правиш сироп с повече захар от 70%. Тоест на 7кг захар, 3кг вода. Всъщност трябва да гониш около 65-67%, но това сме го говорили, само да има кой да чете.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Опитваш се да направиш сироп 80% захар и 20% вода.
    Имаш около 90% инвертиран сироп и около 10% захар по дъното.
    1. Ако успееш да го направиш с тази рецепта, ще си за Нобелова награда по химия
    2. Не си заслужава да правиш сироп с повече захар от 70%. Тоест на 7кг захар, 3кг вода. Всъщност трябва да гониш около 65-67%, но това сме го говорили, само да има кой да чете.
    Четене-четене,но трябва да има кой да помни. Ако сложа още 2, 5 л вода ще стане ли?

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Мнения
    2,011
    Ако добавиш достатъчно вода за 66% сироп, ще стане.

    И аз пробвах нещо такова и като му добавих вода стана.
    Сега използвам следната рецепта:

    Инвертиран сироп 66% 13,5 кг.

    вода 4,00 л.
    захар 8,00 кг.
    мед1 1,00 кг.
    мед2 0,50 кг.
    лимонена киселина 2,50 гр.
    морска сол 1,50 гр.
    13,50 кг.

    Водата завира.
    Сипва се с постоянно бъркане захарта.
    Когато температурата падне до 35*С се добавя мед, лимонена киселина и сол.
    Сместа се подгрява до 40*С и периодично се разбърква.
    Когато нерзтворената захар остане 5-6мм. на дъното се добавя мед2.

    П.п. Мед2 забравям да го добавя. Успех!

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •