Всичко е селекця Гоче при моите да чукна дарво от 90 бр 4 роени поне така си мисля де
Всичко е селекця Гоче при моите да чукна дарво от 90 бр 4 роени поне така си мисля де
Това е добре.
Но мен ме тормози 2 дена любопитството защо на г-н Матеев 2 пчелина са се ройли на 100%.(ясно е като бял ден че не е от плитки дъна не е от некомпетентност ясно е че на са малък брои кошери ако е генетика то тя едва ли ще е на 100%).
Кой може да отговори на този въпрос аз не мога, даже си пуснах тест по пчеларство и въобще не се учудих като установих че ми липсват знания.
матеев надеждата умира последна.Важното е че тази година липата пуска нектар.две години не е пускала при нас
Днес повиках трактор, за да поизрине пътя и да го позаглади. Тракториста като видя ситуацията, се отказа - уплаши се, че няма да може да извади трактора от калта. Каза ми да си търся верижен трактор и да си доставя поне 300 кубика камъни. Цената на удоволствието "ремонт на пътя" ще е огромна. По-добре да си преместя пчелините - по-евтино ще ми излезе.
От сега нататък вече съм решил ако ще правя нови пчелини, те да са отдалечени на не повече от 10 метра от някой асвалтов път. Свърши се с идеята за пчелини в горите тилилейски, щото уж били скрити и никой няма да ги краде. Каква ми е ползата от скритите пчелини, като и аз не мога да се добера до тях? Да не говорим, че си потроших транспортните средства.
Лада нива....
В такъв филм съм участвал, плащал съм си като "поп", за си поправя пътя. Недопустимо е в кално време да се движи МПС по такива пътища. Забранено е в кално време да се извозват дърва от гората именно заради това, за да не се развалят горските пътища. Варианта ти е да складираш необходимото там и в кално време-пеша. Тъй наречените стари пчелари не са били глупави, нищо че ги имате за посредствени. Ти ще ремонтираш автомобилите, ама тия коловози са още по-опасни когато изсъхне времето. Според мен е необходимо да мислиш в посока оправяне на пътя, колкото и да ти струва това.
П.П. Като допълнение, когато се пооправи времето и почвата поизсъхне след 3-4 дена един комбиниран багер би ти свършил чудесна работа. Цена 40-50 лв. на час работа. Взима пръст от страни, посипва коловозите и валира. Аз също си мислих като теб за местене на пчелина, посипване с камъни и т.н., но сметката много дебела.
Описах ти, това което направи наетия от мен багер. Вече си имам обица на ухото и само при крайна необходимост влизам с МПС в кално време.
Този пост е редактиран от kuline; 13.06.2016 в 19:14.
В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))