Наздраве за победата!...Е,само салатката съм снимал......
Наздраве за победата!...Е,само салатката съм снимал......
Еееее Ангелаки ,имам същата чинийчица ,но вкусотиите ми липсват ,като твоите .Ще се примиря и с Черноморска маринована . НАЗДРАВЕ за ПОБЕДАТА .
Някой беше казал, че ракията развръзва езика.
Ами оказа се прав. След няколко ракии ми се добърбори по никое време.
Като чета в темата за цената на меда - едни пазари, едни вълни, едни теории и си зададох въпроса: На Марс дали има свободен пазар, пазарна икономика, конкуренция или нещо подобно, както и да го наричат марсианците?
В България има Монопол, Мафия, Корупция/ Май всичко се побира в една дума – МАФИЯ/.
Е те, тия български неща май са несъвместими с гореизброените/ марсианските/.
Прекупвача може да определя цени на нашия продукт-меда, а ние не можем да определяме цени на собствения си продукт. Е нещо не е наред.
По Живково време имахме право да продаваме продуктите си само на изкупвателни пунктове. Сега по стар навик пак търсим изкупвателен пункт в лицето на прекупвачите. Докога? Нали говорим за пазар, за конкуренция?
Не мога да намеря поста на Ивайло Георгиев, където беше показал опаковка с няколко вида мед, и дори беше споменал и цена. На дребно-добре. Браво.
Много се говори за пчеларски организации, и изобщо не се споменава за пчеларски кооперации. Интересно защо?
Ето какво изрових в нета:
„Междувременно агентите на търговците започнаха открита агитация против кооперацията. Надълго и на широко обясняваха на пчеларите как големите търговци ще ни вземат клиентите и ще ликвидират кооперацията. По-късно разбрах, че са дали кредит на няколко пчелари, за да си купят захар за започването на сезона и тези пчелари станаха най-яростните противници на кооперацията.”
А ето и линка към целия разказ /Според мен всичко е художествена измислица/.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...21421273,d.bGs
Дано не съм събудил някого със среднощното си бърборене
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))